1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Primarul Ioan Todoca, schimbă fața Aleșdului cu bani europeni

Aleșdul își schimbă vizibil imaginea. Nu mai puțin de 19 proiecte finanțate din fonduri nerambursabile s-au materializat în noua față a orașului. Piațeta Mihai Viteazul din centrul orașului, dă o altă perspectivă imobilului care a găzduit Casa de cultură, clădire aflată de asemenea în reabilitare și modernizare.

- Publicitate -

Au apărut parcări noi, se repară școli, se înlocuiesc rețele de apă-canal. Fiindcă noul an școlar bate la ușă, investițiile în domeniul Educației sunt în plină derulare. „Grădinița Peștiș a fost în plin proces de renovare: s-a schimbat acoperișul, s-au reabilitat băile, s-a pus parchet, sunt lucrări de reparații interioare și zugrăveli, și bineînțeles se execută toate lucrările necesare pentru obținerea autorizației PSI(ISU). Lucrarea este încheiată, iar valoarea ei e de 190.000lei”, a spus primarul Aleșdului Ioan Todoca.

La Grădinița Teiului, s-au facut reparații interioare la grupurile sanitare, izolație tavan, zugrăveli, sistemele obligatorii pentru avizul ISU (PSI). „Valoarea proiectului este 173.000 lei”, a explicat șeful primăriei Aleșd.

Pentru a rămâne în același spectru de activitate, la Școala din Pădurea Neagră se realizează lucrări de reabilitare . „S-a înlocuit acoperișul, s-au modernizat grupurile sanitare, și bineînțeles s-au făcut toate lucrările necesare pentru obținetea avizului PSI(ISU), valoare lucrărilor fiind de 442.000 lei”, a descris primarul Todoca.

Tot la Pădurea Neagră are loc modernizarea rețelei de apă-canal: se înlocuiesc rețelele vechi, se modernizează stația de pompare și statia de epurare. Valoarea proiectului este de 4.000.000 lei.

Unul dintre cele mai recente demersuri ale primarului Todoca este semnarea acordului de parteneriat pentru un nou Proiect European Transfrontalier RO-HU 448. „Prin acest proiect, orașul Aleșd primeste un aparat de radiologie și două ecografe ultraperformante în valoare de 270.000 euro.

Pe lângă dotarea cu aparatură, noutatea constă în faptul că dacă Aleșdul nu are medic, în momentul investigației el va putea fi consultat online de un medic de la spitalele partenere din județ sau din Berettyoujfalu…În câțiva ani, orașul se va schimba, iubesc aceste locuri și promit ca încetul cu încetul să le fac tot mai frumoase”, spune șeful Primăriei Aleșd, Ioan Todoca.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI