Primăria orașului Aleșd va beneficia de fonduri europene

685

Primăria orașului Aleșd va beneficia de fonduri europene pentru implementarea proiectului
,,POD ADMINISTRATIV ÎNTRE ORAȘELE DIN ZONA TRANSFRONTALIERĂ ROMÂNO-MAGHIARĂ”.

Proiectul a fost depus spre finanțare de către Primăria orașului Aleșd în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria 2014 – 2020, împreuna cu alți patru parteneri: Primăria municipiului Marghita și Primăria comunei Șinteu din România și Primăria orașului Berettyoujfalu și Primăria orașului Szarvas din Ungaria. Proiectul vizează întărirea cooperării transfrontaliere interinstituționale prin activități comune care au ca scop schimbul de experiență și bune practici, precum și îmbunătățirea serviciilor oferite cetățenilor de către administrațiile locale implicare în proiect.

De asemenea, în cadrul proiectului vor fi achiziționate softuri, echipamente IT și alte echipamente/servicii conexe care vor duce la creșterea performanței serviciilor prestate. În comun, vor fi elaborate diferite strategii transfrontaliere și studii comparative pe diferite domenii de interes ale administrațiilor publice locale, cum ar fi: transparența actului decizional, utilizarea mijloacelor de comunicare moderne în relația cu cetățenii, îmbunătăţirea managementului datelor în administraţia publică locală.

Bugetul total al proiectului este de 362.500 euro, acesta derulându-se pe o perioadă de 15 luni, începând cu 1 decembrie anul acesta.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.