1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Peste 300 de angajaţi ai fabricii de încălţăminte Melania din Aleşd, puşi pe liber

Veşti proaste pentru angajaţii Fabricii de încălţăminte Melania, din Aleşd. O mare parte dintre ei vor fi puşi pe liber. Angajatorul a depus notificări de concediere colectivă atât la AJOFM Bihor, cât şi la ITM Bihor.

- Publicitate -

„Ne vom deplasa la firmă, pentru a oferi servicii de preconcediere. Informăm angajaţii despre drepturile lor de a se înregistra în evidenţele noastre şi le prezentăm oferta locurilor de muncă vacante. Ei sunt în preaviz. Angajatorul motivează această măsură prin lipsa comenzilor. Rămân circa 120 de oameni, din 453. Problema este că în zonă nu există alt angajator care să-i preia. Piaţa muncii din Oradea absoarbe cu uşurinţă 300 de oameni, dar nu poţi obliga pe nimeni să facă naveta la 45 de kilometri. Ideal ar fi să avem un angajator care să-şi deschidă o unitate în zonă”, a declarat, Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

„Melania este în restructurare. Fabrica are peste 400 de angajaţi, din care vor rămâne câţiva. Din ceea ce cunosc eu, situaţia e generată de lipsa forţei de muncă şi a comenzilor. În urmă cu zece ani, fabrica avea 1.200 de angajaţi. Oamenii au început să nu vină la lucru în perioada muncilor agricole, preferând aceste activităţi în loc să ia salariul minim. Apoi concurenţa, în special cea din China, a făcut să scadă comenzile. Dacă în urmă cu zece ani, se primea o comandă de 300.000 de perechi, acum aceasta s-a redus la 20.000 de perechi”, a analizat primarul Aleşdului, Ioan Todoca, situaţia de la Melania.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI