-0.8 C
Aleşd
marți, 5 decembrie 2023

Perioadă aglomerată la APIA, și în Aleșd. Aproape 14.000 de fermieri trebuie să-şi depună cererile până în 16 mai

Se anunţă o perioadă de foc pentru angajaţii Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. În mai puţin de două săptămâni, la centrele APIA Bihor ar trebui să ajungă aproape 14 mii de fermieri care încă nu şi-au depus dosarele pentru 2016. Ca să facă faţă numărului mare de solicitanţi, funcţionarii vor merge la birou şi sâmbăta.

- Publicitate -

Aproape 40 de mii de fermieri bihoreni au primit invitaţii prin care li s-a precizat, din timp, data la care trebuie să se prezinte la APIA. De la 1 martie, de când a început campania, în jur de 26 de mii de persoane au venit la centrele locale. Ceilalţi au la dispoziţie mai puţin de două săptămâni, până în 16 mai, după care vor fi penalizaţi. Ca să facă faţă numărul mare de fermieri, angajaţii agenţiei vor veni la muncă şi în 7 şi 14 mai, adică în zilele de sâmbătă.

“În jur de o mie de fermieri pe zi putem noi să deservim, dar având în vedere că în următoarea perioadă mai sunt de preluat aproximativ 14 mii de cereri vom depune toate eforturile ca să-i preluăm, vom sta şi până la ora 18 ca să-i luăm până la data de 16 mai fără penalităţi”, spune Ciprian Novac, funcţionar în cadrul APIA Bihor.

 

 

Sursa: Digi24

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,484FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI