Pe urmele copilăriei

214
C.T. ,, Alexandru Roman ˮ Aleșd-800x600
Foto © Andrei Ionuț

Cred că una din cele mai frumoase, pline de viață și tihnite perioade este copilăria. Uneori, adulții și adolescenții vor să redevină copii, activitatea ,, Pe urmele copilăriei ˮ, a devenit o încercare mirifică de călătorie în trecutul copilăriei, o evadare din cotidianul monoton.

 

Pe 5 iunie, cu o scurtă întârziere, micuții de la Grădinița cu program prelungit Holcim din Aleșd au primit un cadou din partea colegilor mai mari de la C.T. ,, Alexandru Roman ˮ, o activitate făcută în parteneriat, micuții au fost spectatorii unui turnir transdisciplinar cu teatru, ce a îmbinat muzică, dans și literatură. După o adaptare a operei ,, Hansel și Gretel ˮ scrisă de frații Grimm au reprezentat un moment teatral Bogdan Adrian, scenarist și regizor, alături de Noja Paul, Chirilă Irina, Pavel Andreea, Fetea Bianca, Dan Adrian, Bradea Mihai, Ștef Raul, Pothora Paul, Cziaky Eduard, Arsenie Diana, Horvath Larisa, Teușde Paul coordonați de doamna prof. Ana Mihaela Cadleț .

Secvența care a stârnit hohote de râs a fost dialogul dintre cei doi spiriduși:

,, Bestius: Nu vorbi prostii! Era Scufița roșie!
Aricius: A! Poate… Mie mi-a rămas gândul la plăcinte. Dar…mai era cineva!!!! Cineva o urmărea, mai știi?
Bestius: Acela era Lupul, cap de găleată! ˮ

Copiii din toate grupele grădiniței au remarcat și distins personajele negative de cele pozitive, chiar și ,, Balaurul ˮ a fost atins de drăgălășenia copiilor. La final, actorii au realizat că au redevenit copii, iar copiii au fost bucuroși și dornici să afle cine sunt actorii din spatele personajelor. La sfârșit copiii au fost răsplătiți pentru atenția lor cu turtă dulce.

Pe această cale, colectivul de actori și scenaristul vrea să adreseze mulțumiri doamnei prof. Ana Mihaela Cadleț pentru susținerea oferită în cadrul multelor activități.

Andrei Ionuț Bogdan

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.