Pauze distractive și ore în aer liber în curtea Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd

2208
Colegiul Tehnic
Foto ©️ Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" din Aleșd
 

Început în octombrie 2019, proiectul județean Ready to help a adus multiple beneficii atât pentru elevii și profesorii școlii Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd, cât și pentru alții din afara școlii: susținerea materială a unor persoane defavorizate medical sau material; dezvoltarea abilităților de relaționare socială; sensibilizarea elevilor față de semenii lor și conștientizarea faptului că gestul lor poate aduce bucurie și mângâiere; împlinire sufletească, recunoștință, experiență, prietenie.

Obiectivul principal al echipei (prof. Hodişan Carmen – coordonator, prof. Hodişan Dragoş, prof. Cadleţ Ana Mihaela, prof. Băican Şarlota, prof. Luca Georgeta, prof. Judea Marius) a fost crearea în curtea școlii a unui spațiu destinat recreației, dar și activităților educative din timpul orelor. Ceea ce s-a dorit, s-a realizat! Un spațiu colorat și vesel îi cheamă pe cei mici la țopăială. Cifre, litere, plimbare pe glob, mesaje și simboluri optimiste îi dau curții liceului un alt aspect. Mesele cu scăunele pot fi un loc de odihnă în aer liber în timpul pauzelor, dar și un loc potrivit pentru centrele de la alternativa Step-by-Step. O clasă întreagă își poate desfășura activitatea în acest spațiu. Soarele de primăvară îi îmbie pe dascăli și pe elevi să se bucure de aer, căldură, mișcare, deci de sănătate, după o perioadă petrecută în spațiul virtual.

​Lucrarea a implicat oameni, timp și bani. Pictura a fost realizată de designerul Alina Ierugan, fondatoarea proiectului „Copilărie Pe Asfalt”. Costul picturii a fost plătit din banii obținuți prin cele două ședințe foto caritabile „Culegem zâmbete, dăruim din suflet” din anii școlari 2018-2019, 2019-2020. Măsuțele, băncile, boxa cu microfon, masa de tenis și cea de șah, piesele ornamentale din lemn (gărdulețele, jardinierele și pergola) au fost achiziționate cu sprijinul Primăriei din Aleșd.

​”Le mulțumim tuturor pentru implicare și pentru susținere! Îi mulțumim direcțiunii reprezentate de doamna prof. ing. Valeria Vasile și doamna prof. Melania Joldea pentru susținerea fiecărei activități a proiectului. De asemenea, îi suntem recunoscători domnului primar Ioan Todoca, care întotdeauna susține învățământul aleșdean, și domnului Cristian Ardelean, președintele Asociației ProDidactium Alexandru Roman, care a fost alături de noi în fiecare activitate a proiectului”, au precizat prof. Carmen și Dragoș Hodișan și prof. Ana Mihaela Cadleț.

​Pentru a vă convinge de frumusețea și utilitatea spațiului, vă ilustrăm curtea școlii!

Ana Mihaela Cadleț este profesor din anul 2004. Absolventă a Facultății de Litere, specializarea Franceză-Română, a devenit profesor din dorința de a fi mereu printre copii. Și-a ales ca disciplină de predare Limba și literatura română tocmai din dragostea pentru cuvânt. Cuvântul spus sau scris poate să schimbe lumi, dacă e potrivit la context. Copiii experimentează lumea prin cuvintele din cărți. Orele de literatură, de limbă și de comunicare au o prelungire eficientă în activitățile extrașcolare pe care doamna profesor le organizează, pornind de la ideea că fiecare experiență e încă un pas spre cunoaștere. În prezent, este înscrisă la cursul de Jurnalism și comunicare media.