Operatii laparoscopice la Spitalul Orasenesc Alesd

1741

Va informam pe aceasta cale ca Spitalul Orasenesc Alesd a fost dotat cu un TURN DE LAPAROSCOPIE, putand efectua interventii chirurgicale minim invazive in sfera abdominala ( colecistectomie, apendicectomie, hernii, chistectomie, etc.)

 

Manager nou la Spitalul Orasenesc Alesd

florin-cret

Spitalul Orasenesc Alesd are un manager nou in persoana D-lui ec.Florin Cret .
Pana in prezent acesta a ocupat functia de Adj.Sef in cadrul Electrica Furnizare
SA-Oficiul Comercial Marghita, Punct Comercial Alesd .

„Prin aceasta noua oportunitate dorim sa satisfacem o nesesitate a populatiei din zona de a beneficia de interventii care provoaca mai putin disconfort in acelasi timp oferind pacientilor posibilitatea de a fi tratati mai aproape de domiciliul lor” a declarat Florin Creț pentru alesdonline.ro .

Ce este laparoscopia? este o procedura chirurgicala care se realizeaza prin incizii foarte mici la nivelul abdomenului, folosind instrumente de specialitate. Un instrument subţire, numit laparoscop este introdus in cavitatea abdomenului şi oferă chirurgului o imagine extrem de clară, pe un monitor TV, din interiorul cavitatii abdominale. Acest tip de chirurgie este numita “chirurgie minim invaziva”, din cauza inciziilor foarte mici utilizate si totodata a impactului minim asupra structurilor organismului.

laparoscop-monitor
Chirurgia laparoscopica  minim invaziva poate fi o alegere potrivită pentru urmatoarele patologii:simulare-operatie-laparoscop
Bolile organelor abdominale:
– calculi biliari
– litiaza veziculara( pietre la fiere), colecistita litiazica
– scoaterea splinei deteriorate sau bolnave;
– chirurgia peretelui abdominal – herni inghinale
ombilicale, epigastrice, incizionale (eventratii)
– boala de reflux gastroesofagian (GERD)
– patologia stomacului, intestinului subtire, colonului (intestinul gros) sau rectului
– apendicectomia
– infertilitatea masculina (varicocelul)
Procedurile ginecologice, inclusiv:
– dureri pelvine de cauze incerte (laparoscopia diagnostica);
– chisturi ovariene;
– endometrioza;
– aderente pelvine;
– sarcina ectopica(extrauterina)
– infertilitatea;
– histerectomia pentru leziuni benigne (fibrom,adenomioza,etc)
– ligatura trompelor uterine.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.