Mesajul emoționant de rămas-bun pentru absolvenții de gimnaziu de la profa de română

5288
Ana Mihaela Cadleț
Ana Mihaela Cadleț
 

Cuvântul de rămas-bun al doamnei profesor de limba si literatura română Ana Mihaela Cadleț, de la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd, pentru promoția, clasa a VIII-a. În aceste mesaj sunt reiterate amintiri din cei 4 ani de școală, sfaturi pentru viață, inoculându-li-se elevilor încrederea și speranța în viitor.

„Copii veseli și isteți… și muuulți, plecați azi din banca de gimnaziu, din sala care a adunat în acești ani amintiri:
– voci vesele de elevi… uneori prea veseli și gălăgioși ;
– replici istețe sau amuzante… uneori sincere, prea sincere ( precum: ,,Ce v-ați facut, doamna, la păr? Înainte vă stătea mai bine…”) ;
– v-ați bucurat pentru laude, încurajări, pentru notele de 10 sau v-ați supărat pentru un minus 8 sau chiar pentru minus 10, fapt ce arată că sunteți ambițioși și perfectioniști;
Plecați din sala colorată și frumos amenajată împreună cu dna dirigintă. Va fi liniște acolo, prea liniște. Va fi liniște chiar și pe hol. Nu va mai fi nimeni care să o cheme în fiecare pauză pe dna dirigintă la raport.

În fiecare dimineață, erați primii care îmi aminteau că „incepe o nouă zi,, și care imi aduceați primul zâmbet prin chipurile vesele ce se iveau de după ușa de sticlă, prin salutul energic „Bună dimineața, doamna!” sau prin întrebarea prea surprinzătoare pt ora matinală:”Ce vom face astăzi?”

Mi-ați înveselit de atâtea ori, m-ați făcut mândră de voi pentru întrebările și răspunsurile voastre inteligente, pentru curajul de a participa la concursuri sau pentru entuziasmul cu care ați participat la activitățile extrașcolare .

Nu vă îndemn să rămâneți ,,tot așa „, pentru că știu că sunteți în stare de și mai mult! Deci continuați să luptați pentru voi, pentru frumusețea voastră interioară și intelectuală!

Azi nu vă mai întreb ,,Ce zice poetul?”, nici ,,Ce funcție sintactică are vreun cuvânt” sau ce rol are vreun personaj?”
Acum vă intreb:
Ce ziceți voi?
Ce rol veți avea mai departe pe scena vieții?

Dragi colegi, dacă am rezistat cu ei, cu alții… va fi floare la ureche :))

Dragi părinți, vă salut cu drag și vă felicit pentru puștii aceștia! Să fiți sănătoși să le puteți fi sprijin mai departe în viață.

Vă îmbrățișez pe toți… online, dar mai ales cu inima !” .

Ana Mihaela Cadleț este profesor din anul 2004. Absolventă a Facultății de Litere, specializarea Franceză-Română, a devenit profesor din dorința de a fi mereu printre copii. Și-a ales ca disciplină de predare Limba și literatura română tocmai din dragostea pentru cuvânt. Cuvântul spus sau scris poate să schimbe lumi, dacă e potrivit la context. Copiii experimentează lumea prin cuvintele din cărți. Orele de literatură, de limbă și de comunicare au o prelungire eficientă în activitățile extrașcolare pe care doamna profesor le organizează, pornind de la ideea că fiecare experiență e încă un pas spre cunoaștere. În prezent, este înscrisă la cursul de Jurnalism și comunicare media.