37 C
Aleşd
duminică, 14 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Lucrările la Centura Aleșd se apropie de final

Lucrările la Centura Aleșd se apropie de final, stadiul fizic al execuției fiind de 90%. Constructorii toarnă în aceste zile ultimul strat de asfalt pe 3 din cei 3,6 kilometri ai tronsonului care urmează să fie deschis.

Astăzi, 10 iulie, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a participat la o întâlnire de lucru la Primăria Aleșd pentru a discuta despre progresul lucrărilor. El a declarat că lucrările sunt întârziate pe o porțiune de 600 de metri, în zona străzii Octavian Goga, unde trebuie introduse rețelele de gaz înainte de asfaltare. Termenul limită pentru finalizarea acestora este 24 iulie, urmând ca apoi să fie realizate branșamentele la cele 14 locuințe limitrofe.

La finalul lunii iulie ar urma să fie turnat asfaltul și pe segmentul de 600 de metri.

„În prima săptămână din august vor fi realizate marcajele. Vineri, 9 august, ar urma să fie deschis circulației și acest tronson al centurii Aleșd. Cu toată întârzierea generată de procesele care au fost declanșate la centura Aleșd, finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe întregul traseu va asigura tranzitarea mai ușoară a orașului și va asigura noi conexiuni cu zona în care orașul s-a dezvoltat și cu zona Aștileu.”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Lucrările pe acest segment sunt executate de asocierea de firme Drum Asfalt și Trameco, iar valoarea totală a contractului este de 89.097.659,28 lei, inclusiv TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Centura Aleșd, cu o lungime totală de 5,8 kilometri, a fost parțial deschisă circulației în septembrie 2023, iar finalizarea acestui proiect va facilita tranzitarea orașului și va îmbunătăți conexiunile cu zonele învecinate.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,850FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI