1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Liceul Teoretic “Constantin Șerban” din Aleșd este candidat la titlul de „Scoală Ambasador al Parlamentului European”

Programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) are ca scop  familiarizarea elevilor de liceu cu democrația parlamentară europeană, cu rolul Parlamentului European și cu valorile europene. Prin activităţi specifice, elevilor li se oferă ocazia de a-și înțelege drepturile, de a înţelege calitatea de cetățean al UE și de a învăța despre modul în care se pot implica activ în viața democratică a Uniunii Europene.

- Publicitate -

Din judeţul Bihor două şcoli deţin titlul de şcoli ambasador: Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul” Oradea, Liceul Ortodox “Episcop Roman Ciorogariu” Oradea. 

Liceul Teoretic Constantin Șerban este în acest an şcoală candidat pentru a deveni şcoală amabasador a Parlamentului European. În această calitate a desfăşurat în data de 9 mai, o amplă activitate dedicată Zilei Europei. Activitatea a constat în prezentarea fiecărei ţări din Uniunea Europeană de câte o clasă din şcoala noastră, din ciclul gimnazial şi liceal. Astfel, pentru această activitate elevii au trebuit să identifice steagul ţării, o poză a preşedintelui/regelui, numele a doi europarlamentari/comisari europeni pentru ţara respectivă, precum şi lucruri, persoane, obiecte, mâncare, costume, etcspecifice acelei ţări. Cu ajutorul acestor elementele, fiecare clasă a scos în evidenţă o parte din istoria ţării reprezentate şi din cultura acesteia, înţelegând mai bine ce însemnă Unitate în diversitate!

Tot în vederea obţinerii titlului de şcoală ambasador, elevii au desfăşurat din martie şi până în prezent activităţi de diseminare a informaţiilor privind istoria Uniunii Europene şi a rolului Parlamentului European în rândul colegilor din clasele de liceu şi au participat la o întâlnire online cu europarlamentarul Siegfried Mureşan.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI