LANSARE DE CARTE ÎN BISERICA „NATEREA SFÂNTULUI IOAN” DIN ALEȘD (foto-video)

995
LANSARE DE CARTE ÎN BISERICA „NATEREA SFÂNTULUI IOAN” DIN ALEȘD
Foto ©️ AlesdOnline

O dovadă că în biserică nu se desfășoară doar activități religioase, este și această activitate culturală ce s-a desfășurat duminică 28 noiembrie, după Sfânta Liturghie. În prezența unui mare număr de auditori, părintele scriitor DAN ILUȚA, si-a prezentat cea de-a treia carte, un roman cu un titlu incitant „Cine suntem?” adevărul ca poveste.

A luat cuvântul preotul paroh, dr. Ovidiu Bocșan, care l-a prezentat pe preotul scriitor și operele sale. Cuvinte de apreciere la adresa autorului le-a rostit și preotul Avram Ștefan editorul lucrării. O frumoasă și documentată alocuțiune cu referire la roman și autorul lui, a ținut-o prof. de istorie Silvia Koșa, bibliotecară, care a făcut o interesantă prezentare a romanului, punând accent pe istoria neamului nostru și mândria de a fi român. A scos în evidență curajul și sinceritatea exprimării, elemente esențiale care pătrund în sufletul cititorului.

O intervenție bine venită care întărește ideea de adevărat patriotism, nu declarativ ci faptic, a fost cea a lui Florin Avram, un tânăr pasionat de istoria neamului nostru, care cu mijloace proprii (detector de metale) a reușit să descopere în raza orașului Aleșd, prețioase tezaure de monede, arme și alte vestigii daco – romane, dovedind, dacă mai era nevoie, de locuirea pe aceste meleaguri a strămoșilor noștri daci, și coexistența neîntreruptă cu romanii. Patosul expunerii sale vine să confirme dragostea lui față de strămoși și mândria de a fi român. Pentru a face publice aceste sentimente a înființat o Asociație sportivă cu denumirea „Dacii liberi”, sub egida căruia a organizat mai multe competiții sportive. Un alt tânăr pasionat de istorie, colaborator a lui Avram este și Rus Cristian care a descoperit în raza comunei Borod, vestigii și tezaure daco – romane. Acești tineri sunt un exemplu de adevărați iubitori de trecutul și prezentul poporului și sunt mândrii că sunt români. 

În încheiere, preotul paroh Ovidiu Bocșan, a precizat că evenimentul a fost dedicat Zilei Naționale a României.

DAN ILUȚA
preotul Avram Ștefan
Florin Avram
Prof. Nicu Răcuciu este absolvent al Universității Babeș - Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie - filozofie. A cochetat cu ziaristica încă din anii de dăscălie. A devenit ziarist profesionist după anii 89, când a putut să-și exprime în scris gândurile, fără cenzură. Este membru fondator al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, Filiala Bihor, în cadrul căreia își desfășoară o bogată activitate. În calitate de ziarist profesionist a colaborat cu mai multe publicații: Informația de Vest, Crișana Plus, Tribuna Învățământului, Cotidianul Crișana etc. În anii 2001 - 2002 a fost redactor șef al publicației „Noua Gazetă de Aleșd„. În prezent este colaborator si redactor permanent al publicației AleșdOnline. Până în prezent în mapa sa profesională se află peste 5.000 de articole publicate. Prin informațiile și materialele publicate respectă deontologia profesională aducându-și aportul la bunul mers al vieții economice, sociale, culturale și sportive din Aleșd, Bihor și nu numai.