LANSARE DE CARTE ÎN BISERICA „NATEREA SFÂNTULUI IOAN” DIN ALEȘD (foto-video)

1042
LANSARE DE CARTE ÎN BISERICA „NATEREA SFÂNTULUI IOAN” DIN ALEȘD
Foto ©️ AlesdOnline
 

O dovadă că în biserică nu se desfășoară doar activități religioase, este și această activitate culturală ce s-a desfășurat duminică 28 noiembrie, după Sfânta Liturghie. În prezența unui mare număr de auditori, părintele scriitor DAN ILUȚA, si-a prezentat cea de-a treia carte, un roman cu un titlu incitant „Cine suntem?” adevărul ca poveste.

A luat cuvântul preotul paroh, dr. Ovidiu Bocșan, care l-a prezentat pe preotul scriitor și operele sale. Cuvinte de apreciere la adresa autorului le-a rostit și preotul Avram Ștefan editorul lucrării. O frumoasă și documentată alocuțiune cu referire la roman și autorul lui, a ținut-o prof. de istorie Silvia Koșa, bibliotecară, care a făcut o interesantă prezentare a romanului, punând accent pe istoria neamului nostru și mândria de a fi român. A scos în evidență curajul și sinceritatea exprimării, elemente esențiale care pătrund în sufletul cititorului.

 

O intervenție bine venită care întărește ideea de adevărat patriotism, nu declarativ ci faptic, a fost cea a lui Florin Avram, un tânăr pasionat de istoria neamului nostru, care cu mijloace proprii (detector de metale) a reușit să descopere în raza orașului Aleșd, prețioase tezaure de monede, arme și alte vestigii daco – romane, dovedind, dacă mai era nevoie, de locuirea pe aceste meleaguri a strămoșilor noștri daci, și coexistența neîntreruptă cu romanii. Patosul expunerii sale vine să confirme dragostea lui față de strămoși și mândria de a fi român. Pentru a face publice aceste sentimente a înființat o Asociație sportivă cu denumirea „Dacii liberi”, sub egida căruia a organizat mai multe competiții sportive. Un alt tânăr pasionat de istorie, colaborator a lui Avram este și Rus Cristian care a descoperit în raza comunei Borod, vestigii și tezaure daco – romane. Acești tineri sunt un exemplu de adevărați iubitori de trecutul și prezentul poporului și sunt mândrii că sunt români. 

În încheiere, preotul paroh Ovidiu Bocșan, a precizat că evenimentul a fost dedicat Zilei Naționale a României.

DAN ILUȚA
preotul Avram Ștefan
Florin Avram
 

Urmărește-ne și pe Google News