Intervenții în Sălard, Urvind, Peștiș și Valea de Sus

707

În data de 10 iunie, pompierii militari bihoreni au desfășurat 16 misiuni de înlăturare a efectelor negative ale fenomenelor hidrometeorologice periculoase manifestate la nivelul județului.

Astfel, în prima parte a zilei, între orele 09.15- 11.10, echipajele de pompieri ale Gărzii Sălard și ale Stației Aleșd au acționat cu motopompele din dotare în Sălard, pentru evacuarea apei din trei pivnițe, în Urvind, pentru scoaterea apei din două pivnițe, respectiv în Peștiș, pentru decolmatarea a două fântâni. În jurul orei 19.15, în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase în zonele aflate sub incidența avertizărilor emise, pompierii militari din cadrul Stației Ștei și Secției Beiuș au fost solicitați să intervină în localitatea Valea de Sus, comuna Câmpani, unde, până la ora 22.05, au desfășurat misiuni de înlăturare a apei acumulate în nouă pivnițe.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” reamintește bihorenilor măsurile și acțiunile ce trebuie realizate preventiv pentru diminuarea efectelor produse de inundații:

• curățarea, adâncirea sau realizarea, acolo unde nu sunt, a șanțurilor de preluare a apelor pluviale;
• deținătorilor de construcții situate pe direcția viiturilor de pe versanți, li se recomandă realizarea unor canale de captare și dirijare a apei;
• drenarea și asigurarea curgerii apei către șanturile de captare, astfel încât aceasta să nu băltească în gospodării;
• curățarea pilonilor de susținere a podurilor, punților și podețelor de materialele aduse de viituri, pentru a se evita formarea unor adevarate baraje ce pot afecta împrejurimile sau chiar rezistența acestora.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.