Incendiu la un salon al Secției de pneumologie a Spitalului Orășenesc Aleșd (foto-video)

2234
Incendiu la spitalul din Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline
 

Un incendiu a cuprins, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un salon al Secției de pneumologie a Spitalului Orășenesc Aleșd. Doi pacienți au fost duși la UPU Bihor.

 

La fața locului au fost mobilizate de urgență, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd cu o ambulanță SMURD de tip B2 și două autospeciale de stingere, pompierii Detașamentului 2 Oradea, cu o autospecială de transport victime multiple și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

„La ora 00.06, ISU Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la un salon al Secției de pneumologie a Spitalului Orășenesc Alesd. Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 15 minute. Din salonul afectat de incendiu, personalul spitalului a evacuat doi pacienți, alte cinci persoane autoevacuându-se în momentul producerii evenimentului. Pompierii militari paramedici și echipajul de terapie intensvă al SMURD Oradea au acordat îngrijirile necesare celor doi pacienți evacuați, din care unul a suferit arsuri la nivelul gambei, iar celălalt s-a intoxicat cu fum, transportându-i ulterior la UPU Oradea. Pagubele materiale înregistrate în urma producerii evenimentului au constat într-un pat și o saltea”, a declarat pentru AlesdOnline, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca.

Managerul Spitalului din Aleșd, Florin Creț, a declarat pentru AlesdOnline, că incendiul a fost provocat de un pacient în mod intenționat. Focul a fost observat de angajaţii spitalului, care au sunat imediat la 112 şi au început evacuarea pacienţilor. Sunt mai multe pagube materiale, salonul era renovat recent, iar instalația electrică fusese verificată și există detectoare de oxigen. Spitalul are autorizație pentru securitate la incendii.

Cauza și împrejurările determinante ale incendiului sunt în curs de cercetare, a mai spus reprezentanta ISU.

„Spitalul a fost reabilitat pe Fonduri Europene și avea AUTORIZATIE DE SECURITATE LA INCENDIU. Sistemul de alarmare a funcționat perfect, fiind alarmat managerul și pompierii. Pana la sosirea pompierilor incendiul a fost stins cu un stingător de portarul de serviciu”, a precizat primarul orașului Aleșd.

Știre în curs de actualizare …

 

Urmărește-ne și pe Google News