24.2 C
Aleşd
joi, 8 iunie 2023

Ilie Bolojan: Cu toate întârzierile generate de procese, ne propunem ca până în toamna acestui an să finalizăm lucrările la Centura Aleșd

Urmărește-ne și pe Google News

Lucrările la centura ocolitoare a orașului Aleșd sunt concentrate pe terminarea celor 3 poduri ce trebuie realizate pe traseul acesteia, transmite președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan pe rețelele de socializare.

- Publicitate -

Podul din aval de oraș, cel mai avansat ca lucrări, este aproape gata.

La cel de-al doilea, din localitatea Peștiș, în amonte de oraș, s-a turnat la sfârșitul săptămânii trecute betonul ce armează grinzile.

La al treilea, cel mai mic, situat în zona uzinei de apă, lucrările sunt în curs.

Miercuri urmează să se monteze grinzile care au fost aduse în șantier zilele trecute. Apoi se va trece la realizarea armăturilor. Până luna viitoare lucrările vor fi terminate și la acest pod. Constructorii lucrează pe aproape 80% din lungimea centurii. Ne propunem ca până la sfârșitul lunii mai să finalizăm lucrările la tronsonul de nord a centurii pe relația Tinăud-Peștiș“, a explicat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Pe tronsonul de sud, ce ocolește orașul înspre râul Crișul Repede, nu am putut începe efectiv lucrările pe un tronson de aproximativ 1 km din cauza unor procese pe care le avem legate de exproprierea terenurilor.

Cu toate întârzierile generate de aceste procese, ne propunem ca până în toamna acestui an să finalizăm integral lucrările, a mai adăugat Ilie Bolojan.

Video ©️ Marin Marian

Lungimea Centurii Aleșd este de 5,8 kilometri și va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd.

Lucrările sunt executate  de asocierea de firme Drum Asfalt și Trameco, iar valoarea totală a investiției este de 74 871 982,59 lei, fără TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Proiectul se realizează în baza unui protocol de colaborare dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

33,229FaniÎmi place
1,759CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI