Hornarul care a „tapat” de 40.000 de euro un preot romano-catolic a fost condamnat la închisoare cu executare

6738
eBihoreanul

Curtea de Apel Oradea a pronunţat verdictul final în cazul aleşdanului trimis în judecată în 2013 de procurorii DNA Oradea pentru trafic de influenţă după ce ar fi pretins şi primit 40.000 euro de la preotul romano-catolic Mercsak Anton, parohul bisericii din Borumlaca. În schimbul banilor, Gentimir, care era hornar la Parohia Borumlaca, i-a promis preotului că îi rezolvă o soluţie favorabilă în dosarul în care era cercetat pentru alcool la volan dar şi radierea unei pedepse din cazierul judiciar.
Instanţa a decis să menţină în întregime soluţia dispusă de Tribunalul Bihor, care l-a condamnat pe Gentimir la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, obligându-l totodată să îi restituie preotului banii primiţi.

 

Decizia Curţii de Apel este definitivă şi a fost pusă în aplicare, bărbatul fiind încarcerat.

Sursa: eBihoreanul

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.