37.2 C
Aleşd
duminică, 14 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Holcim România continuă campania de reabilitare a terenurilor de educație fizică din școli și oferă elevilor o nouă suprafață sportivă

Holcim România a lansat astăzi, 17 mai, un nou teren multisport, la   Liceul Teoretic Constantin Șerban Aleșd. Terenul a fost realizat în urma unei investiții de 25.000 de euro, iar inițiativa face parte din proiectul Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune. Terenul a fost inaugurat printr-un meci demonstrativ de fotbal între echipa liceului și o selecționată a angajaților Holcim România, desfășurat în prezența autorităților locale și a elevilor liceului.

La Liceul Teoretic Constantin Serban Aleșd învață, la ora actuală, 1.400 de elevi ai claselor I – XI, iar școala se mândrește cu o lungă serie de realizări sportive. Printre acestea se numără locul II la etapa județeană de tetratlon fete și locul II la etapa națională de handbal băieți în 2009 – 2010,  locul 1 la cros fete etapa județeană și locul 2 la handbal băieți etapa zonală, în 2011 – 2012, locul II la etapa județeană de baschet băieți și locul 3 la etapa județeană de fotbal băieți în 2012 – 2013, locul III la etapa județeană de fotbal baieți și locul 2 la etapa județeană de handfbal fete în 2013 – 2014.

“De-a lungul timpului, micii sportivi au participat la nenumărate competiții sportive organizate la nivel municipal, județean și chiar național, și au adus liceului premii la fotbal, handbal, tetratlon, baschet și cros. Liceul se mândrește cu o echipă feminină de fotbal, alcătuită din fete de la învățământul primar, echipă care s-a calificat la etapa națională de fotbal pentru copii 2015 – 2016. Ne bucură inițiativa Holcim România de a reabilita terenul nostru de sport, aflat într-o stare precară, încurajând astfel elevii să ne reprezinte la cât mai multe concursuri.” a declarat Alina Buzle, Director Liceul Teoretic Constantin Serban Aleșd

“Holcim România pune accent pe trei mari domenii de interes: educaţie, infrastructură și dezvoltarea comunităţilor, acest fapt fiind dovedit și întărit de întregul proiect Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune. Suținem dezvoltarea copiilor și ne mândrim că putem contribui la viitorul elevilor din Aleșd, localitate unde compania noastră își desfășoară activitatea. Reabilitarea terenului multisport al Liceului Teoretic Constantin Serban Aleșd face parte din strategia companiei de a construi fundații pentru viitorul societăţii. Elevii din Aleșd vor avea posibilitatea să atingă noi performanțe la cele mai înalte standarde. Suntem deciși să ducem mai departe acest proiect, pentru a consolida fundația generațiilor viitoare. Invităm și alte companii să se alăture acestui demers, unic în România” a declarat Ignacio Arroyo, Director Fabrica de Ciment Holcim Aleșd și Stația de Măcinare Turda.

Înainte de reabilitare, liceul avea doar un teren de sport cu o suprafață de asfalt sever deteriorată. Holcim România a construit un al doilea teren de 28mx16m, pe lângă cel existent, pe care a fost turnată șapă de beton, ulterior aplicându-se o suprafață elastică din granule de cauciuc, de tip tartan, permeabilă. De asemenea, s-a refăcut marcajul și s-au instalat porți de handbal și baschet și coșuri de baschet.
Mai mult decât atât, compania a decis să reabiliteze și suprafața terenului deja existent, prin refacerea marcajului și instalarea unui gard de protecție din plasă și prin reabilitarea scărilor de acces către terenul de sport.

Iniţiativa de reabilitare a terenului multisport al Liceului Teoretic Constantin Șerban Aleșd, face parte din programul Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune, program inițiat în urmă cu doi ani. Datorită acestui program, peste 3.000 de elevi din România au șansa acum să se bucure din plin de activitățile sportive în condiții mai bune și mai sigure, în cadrul școlilor în care studiază, fiind motivați să atingă înalte performanțe sportive. În cadrul programului, Holcim România a mai reabilitat alte două terenuri sportive: un teren de baschet la Colegiul Tehnic Câmpulung în valoare de 19.000 de euro și un teren de fotbal la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Focșani în valoare de 15.000 de euro.

Despre Holcim România
Holcim (Romania) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi patru terminale de ciment. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 800 de angajați. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro şi pagina oficială de Facebook: facebook.com/holcimromania
Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului XXI.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,850FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI