Harta cazurilor totale și active de COVID-19 în Bihor. În Aleșd sunt 18 cazuri active

1891

Oradea și două comune învecinate, Sânmartin și Sântandrei, sunt localitățile din Bihor cu cele mai multe cazuri active COVID-19, arată datele strânse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). Datele cuprinse în statistică au fost strânse până pe 3 ianuarie 2021.

Potrivit statisticii CJSU Bihor, în Oradea sunt active 531 de cazuri COVID-19, iar de la începutul pandemiei în municipiu au fost înregistrate 8999 de îmbolnăviri. În cele două comune de lângă reședința de județ – Sânmartin și Sântandrei – sunt active 27, respectiv 26 de cazuri, în timp ce numărul infectărilor înregistrate începând cu luna martie a anului trecut în cele două localități este sensibil apropiat (386 în Sânmartin, respectiv 383 în Sântandrei).

Următoarele pe lista cu cele mai multe cazuri active COVID-19 sunt Aleșd – 18 cazuri (215 în total), Marghita – 17 cazuri (473 în total, cele mai multe în afară de Oradea), Beiuș – 17 cazuri (383 în total) și Vadu Crișului – 14 cazuri (121 de la începutul pandemiei). 

Vezi mai jos localitățile cu zeci de cazuri active:

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.