HANDBALUL JUVENIL BIHOREAN ÎN IMPAS

238

Recent în sala sporturilor din Paleu s-a desfășurat primul turneu de sală a echipelor de juniori II masculin, seria G. Organizatori: Asociația Județeană de handbal, președinte d-l Pavel Merce, HC 2003 Aleșd și ACS ALPHA Oradea. O serie cu 7 echipe din orașe mari cu potențial și tradiție în handbal, din care fac parte și cele două echipe din Bihor. Dacă echipa din Aleșd este o participantă constantă de ani buni la acest nivel, echipa din Oradea este debutantă în întrecerea handbaliștilor juniori II, După desfășurarea acestui prin turneu, rezultatele înregistrate de echipele bihorene, într-un clasament provizoriu situează echipa din Aleșd pe un meritoriu loc III, iar cea din Oradea pe ultimul loc. Turneul a fost dominat de „HC ADRIAN P” Reșița și„ LPS. BANATUL” din Timișoara. Din această serie mai fac parte echipele: ”HCS CÂTU” Timișoara, „CS Hunedoara” și „LPS Liceul Militar” Alba Iulia .De remarcat evoluția bună a jucătorilor din Aleșd, antrenor prof. Nosz Levente, care confirmă rezultatele bune obținute în anii precedenți fiind emblema handbalului juvenil bihorean la acest nivel. Trebuie amintit faptul că arealul pentru selecția jucătorilor este o primă condiție în alcătuirea unor formații redutabile. Acest fapt constituie un handicap pentru Aleșd, față de marile orașe unde aria de selecție este foarte largă. Timișoara, Alba Iulia, Reșița. Cu atât mai mult trebuie apreciate rezultatele echipei din Aleșd, obținute prin muncă seriozitate și determinare. Conform regulamentului, accederea în faza semifinală a competiției o au doar primele patru echipe din grupe. Echipa din Aleșd mai are de jucat cu cele din Hunedoara și Alba Iulia, care în prezent se află pe locurile 4 și 5. Echipa din Oradea , deși debutantă a avut evoluții meritorii, cea ce le dau speranțe pentru edițiile viitoare.
REZULTATE:
ACS ALPHA Oradea – HC 2003 Aleșd – 17- 25
HC 2003 Aleșd – HC ADRIAN P Reșița – 16 – 32
LPS BANATUL Timișoara – HC 200- Aleșd 24 – 20
LPS LICEUL MILITAR Alba Iulia – ACS ALPHA Oradea 28 – 25
HC2003 Aleșd – HC CÂTU Timișoara – 27- 17
ACS ALPHA Oradea – CSH ADRIAN Reșița 18- 38
Despre handbalul masculin din Bihor, nu avem cuvinte de laudă. Din contră, remarcăm încă odată imobilismul școlilor și a profesorilor de sport din municipiu față de acest sport. Sunt condiții, arie de selecție, antrenori calificați, facultate de profil, Ce lipsește? Voință și pasiune, care să declanșeze o mișcare handbalistică eficientă, care să asigure viitorul handbalului bihorean. Consider că și ISJ Bihor prin inspectorul de specialitate poate influența acest fenomen, prin stimularea profesorilor care se implică în acest demers și organizarea la nivel de municipiu a unor competiții pentru juniori II și III.
HC.2003 ALEȘD
Bodea Ionatan , portar, Nosz Tamaș (1), Koteleș Pal (2), Ruje Dragoș, Kojanto Balint portar, Baicar Milan – portar, Bohuș Daniel, Lazea Costel (14), Patko Istvan (33)Sekely Alexandru (10), Seoter Zoltan (1)Bodea Mihai (2), Dan Adrian (20), Sulagy Cristian, Bușcă Peter. Antrenor : prof. Nosz Levente
Nicu Răcuciu

 
 

Urmărește-ne și pe Google News