36.5 C
Aleşd
miercuri, 17 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Fetele de la echipa de fotbal a LT Constantin Șerban din Aleșd nu s-au prezentat la faza națională a OSȘ pentru că inspectorul ISJ Călin Hoțupan nu le-a informat de schimbarea datelor de disputare!

Echipa de fotbal feminin a claselor I-IV de la Liceul Teoretic Constantin Șerban din Aleșd nu s-a prezentat la faza finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, care s-a desfășurat la Piatra Neamț în perioada 10-12 mai, pentru că inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor a omis să informeze conducerea școlii privind modificarea datei de desfășurare a turneului!

 

„Inițial turneul de la Piatra Neamț trebuia să se desfășoare în perioada 19-22 mai, însă ulterior organizatorii au schimbat datele de desfășurare, programându-l cu mai bine de o săptămână înainte. Cum pe noi trebuia să ne anunțe de această schimbare Inspectoratul Școlar Județean și cum acest lucru nu s-a întâmplat noi nu am plecat. Am aflat în ultimul moment de schimbarea datelor, când cei de a echipa de fotbal de băieți din Marghita, care a fost și ea calificată, ne-au sunat de acolo să ne întrebe ce e cu noi, de nu suntem prezenți”, a declarat profesorul Mihai Lele, cel care alături de Răzvan Șoit se ocupă de pregătirea echipei de fotbal feminin a claselor I-IV de la LT Constantin Șerban.

 

„Vă dați seama, fetele când au primit vestea au început să plângă că nu mai pot merge, părinții s-au scandalizat și vă spun sincer că mi-au dat și mie lacrimile”, a declarat și Alina Buzle, directorul Liceului Teoretic Constantin Șerban din Aleșd, cea care susține că și în ultimul moment a încercat să asigure deplasarea echipei. „Am încercat să facem ceva, să încercăm să ne mobilizăm să plecăm în ultimul moment, pentru că a fost meritul fetelor care s-au calificat la această fază și cine știe dacă se va mai ivi ocazia și pentru ele să ajungă la un asemenea nivel. Din păcate, era prea târziu, nu puteam să ne pregătim și să ajungem, însă, ce m-a dezamăgit și mai tare a fost faptul că domnul inspector ne-a spus că nu mai are rost să plecăm, că oricum doar vom face act de prezență”, a mai adăugat directoarea Alina Buzle. Aceasta a recunoscut să inspectorul ISJ Călin Hoțupan și-a cerut scuze pentru omisiune. „Eu îl înțeleg și pe el, dar trebuie să le înțeleg și pe fetele de la școala noastră”, a mai afirmat Alina Buzle.

 

De precizat faptul că formația de fotbal feminin a claselor I-IV de la LT Constantin Șerban din Aleșd s-a calificat la faza finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar după ce a trecut de alte trei faze. Mai întâi, tinerele fotbaliste aleșdene au câștigat etapa din zona orașului Aleșd, apoi au câștigat etapa județeană Bihor, iar apoi, la jumătatea lunii aprilie, s-au clasat pe primul loc și la turneul zonal de nord-vest de la Satu Mare, unde au învins cu 1-0 echipa din Maramureș și au remizat cu 0-0 în fața formației gazdă.

 

În ceea ce privește lipsa de comunicare a schimbării datelor de desfășurare a turneului național de la Piatra Neamț, inspectorul pe probleme de sport din cadrul ISJ Bihor, Călin Hoțupan, susține că „culpa este comună, pentru că nici noi nu le-am trimis acea informare, dar nici ei nu au făcut demersurile pentru deplasare, așa cum au făcut cei de la Marghita, pentru echipa de băieți, calificată, la rându-i, la faza de la Piatra Neamț”.

 

Mai exact, inspectorul de specialitate a ISJ Bihor a informat de modificarea datelor de desfășurare a turneului doar echipa de băieți din Marghita, nu și pe cea de fete din Aleșd.

 

„Ne-a cerut scuze, ne-a spus că nu a văzut în e-mail că era vorba și de noi și a crezut că numai pentru echipa de băieți din Marghita era vorba în ceea ce privește schimbarea datelor. Eu personal îl înțeleg, e om și mai poate greși, dar să spună că avem culpă comună nu are cum, pentru că noi n-aveam ce demersuri să facem până nu știam când trebuie să ne deplasăm”, a mai afirmat profesorul Mihai Lele Dan , cel care în anul 2011 a obținut titlul național cu echipa pe care o pregătea atunci la faza finală a Olimpiadei Sportului Școlar.

 

Florin Mihalca

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,856FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI