Festivitatea de absolvire a celei de-a zecea generații de gimnaziu de la Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman”, Aleșd (video)

595
Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman” Aleșd
Foto ©️ Mihai Lelea
 

O zi cu mult soare, cu multe chipuri vesele și cu suflete încărcate de emoții. O zi a absolvenților clasei a VIII-a de la Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd. Podul de flori creat de toți elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a a marcat simbolic trecerea absolvenților de la o etapă la alta, de la lumea gimnazială cunoscută și îndrăgită, la o viață nouă, la visurile de licean.

Doamna director Valeria Vasile a deschis festivitatea, adresând mulțumiri colegilor, pentru implicarea cu profesionalism în pregătirea elevilor, și părinților, pentru parteneriatul de patru ani. Elevii au fost felicitați și li s-a urat succes la examenele viitoare. ,,Fie ca zborul să vă fie înalt,  credința puternică, viața să vă fie poem!” este urarea cu care și-a încheiat doamna director alocuțiunea. 

Președintele Asociației de părinți Prodidactium Alexandru Roman, Aleșd, domnul Cristian Ardelean, a vorbit de data aceasta în calitate de părinte a doi absolvenți. După un ,,Hristos s-a înălțat!”, părintele emoționat li s-a adresat copiilor-eroi, făcând analogie cu sărbătoarea din această zi. A trecut în revistă amintiri din anii de gimnaziu ai fiilor săi, a vorbit despre momentele în care a fost pentru ei profesor de matematică sau de educație juridică sau despre faptul că a învățat să vorbească mai încet prin casă în timpul oreloronline. Și-a exprimat mulțumirea față de profesionalismul cadrelor didactice, dar și față de sprijinul pernanent oferit de direcțiune. 

Elevii clasei a VII-a, frumos îmbrăcați în culorile școlii, și-au transmis gândurile față de colegii mai mari prin eleva Andrada Hopidea: ,,Indiferent de drumul pe care îl veți alege, nu ne rămâne decât să vă urăm succes în continuare, mult noroc și Dumnezeu să vă aibă sub protecția sa.”

Momentul de predare și de primire a cheii a fost urmat de discursul dirigintelui clasei. Domnul profesor Remus Popovici a mulțumit,  în numele clasei mentorate, tuturor: direcțiunii, cadrelor didactice, doamnelor de la departamentele secretariat, contabilitate și administrație,  elevilor din clasa a VII-a, care, împreună cu doamna dirigintă Șarlota Băican, i-au surprins cu sala împodobită festiv. Au fost felicitați părinții care acum încep să culeagă roadele educării copiilor lor. Dirigintele și-a exprimat dragostea față de prima lui generație.

Elevii studioși au fost premiați, iar profesorii au fost recompensați cu vorbele de suflet adresate de elevi. Pentru că ,,cele mai frumoase cadouri sunt amintirile”, așa cum a afirmat domnul Cristian Ardelean, dirigintele a primit din partea elevilor și a părinților o plachetă, ca simbol al respectului și al recunoștinței.

Festivitatea s-a încheiat cu felicitări, îmbrățișări, flori și poze.

Felicitări, dragi absolvenți! Vă așteptăm în clasele de liceu ale Colegiului Tehnic ,,Alexandru Roman”, Aleșd!

Ana Mihaela Cadleț este profesor din anul 2004. Absolventă a Facultății de Litere, specializarea Franceză-Română, a devenit profesor din dorința de a fi mereu printre copii. Și-a ales ca disciplină de predare Limba și literatura română tocmai din dragostea pentru cuvânt. Cuvântul spus sau scris poate să schimbe lumi, dacă e potrivit la context. Copiii experimentează lumea prin cuvintele din cărți. Orele de literatură, de limbă și de comunicare au o prelungire eficientă în activitățile extrașcolare pe care doamna profesor le organizează, pornind de la ideea că fiecare experiență e încă un pas spre cunoaștere. În prezent, este înscrisă la cursul de Jurnalism și comunicare media.