”Festivalul Strugurelui” la Budoi 

428

Duminică 2 octombrie a avut loc la Budoi (jud. Bihor) acţiunea culturală ”Festivalul Strugurelui”,tradiționalul festival al vinului slovac, din fiecare an.

 

Cu această ocazie, ansamblul slovac din Aleșd „POL’ANKA” a prezentat dansuri și cântece tradiționale slovace.

Organizatorii festivalului la care participă ansambluri slovace locale, din ţară dar şi invitaţi din străinătate au declarat că  se află acum la a XIV-a ediţie. Festivalul vinului slovac este organizat de Uniunea Democrată a Slovacilor şi Cehilor din România (UDSCR), condusă de deputatul Adrian Merka, în parteneriat cu Departamentul pentru slovacii din Diasporă, Ministerul Culturii al Guvernului României şi Primăria comunei Popești.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.