FESTIVAL ȘI BAL AL VINULUI LA ALESD

2210
 

Asociația Pomiviticolă „Piatra Șoimului” din Aleșd, organizează în data de 19 mai 2017, la Casa de Evenimente „Toni” din Aleșd, primul festival al vinului, din epoca contemporană. Documente vechi de arhivă amintește că în perioada interbelică, în anii 1930 – 1940, astfel de evenimente se organizau la Aleșd . Prin acest eveniment se dorește: – promovarea ocupației de cultivator al viei și producător de vin; – promovarea vinurilor de calitate din Aleșd; – Se lansează proiectul replantării cu viță de vie a dealurilor terasate, cândva foste adevărate podgorii. Aceste obiective fac parte din statutul Asociației, care își mai propune: sprijinirea micilor cultivatori de vie și producători de vin cu utilaje performante, cursuri de specialitate, susținute de specialiști, excursii și vizite la ferme viticole și crame, sub forma unor schimburi de experiență, procurarea unor soiuri de mare productivitate, etc. Prin toate aceste obiective și demersurile făcute ,până în prezent, se dorește ca zona aleșdului să fie inclusă pe harta viticolă a țării, cu toate avantajele ce decurge din aceasta, în termeni de specialitate ,DOC ( Domeniu cu origine controlată). Nu în ultimul rând se dorește atragerea tineretului spre această îndeletnicire nobilă, purtătoare de mari satisfacții. Acest festival oferă pe lângă degustarea unor vinuri medaliate cu aur la diferite concursuri de specialitate și o cină festivă, activități cultural educative și distractive, precum și o interesantă tombolă cu premii specifice evenimentului. În invitația lansată pentru popularizarea evenimentului, d-l ing. Pusztai Alexandru, președintele Asociației, precizează: „Dorim să celebrăm licoarea despre care latinii spuneau „In Vino Veritas”, iar Alexandru cel Mare își sfătuia generalii: „ Când sorbiți vinul din cupe amintiți-vă că beți din sângele viței de vie, puterea pământului și eternitatea soarelui”.
PROGRAMUL EVENIMENTULUI
Cuvânt de bun venit, Prezentarea și degustarea ( pe parcursul întregii seri) vinurilor produse de membrii asociației și premiate cu aur la concursurile de specialitate; cină festivă (cu începere de la ora 19), soliști și muzică pentru toate gusturile, Dance, dance, dance, cu trupa Cool Style din Oradea, DJ Tibi Kovacs. Tombolă atractivă cu surprize.
Prețul unui bilet de intrare este de 100 de lei/persoană, iar înscrierea și rezervarea locurilor se face telefonic la numărul 0733 046 901, până la data de 5 mai în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!
Nicu Răcuciu

 
 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.