Fermierii primesc subvenţii de până la 400 euro pe hectarul de lucernă

473

În schimb pentru soia cuantumul a scăzut la 269 de euro pe hectar. Cuantumul iniţial pentru lucernă era de numai 58 de euro/ha. APIA a iniţiat plăţile pentru patru scheme de sprijin cuplat în vegetal, respectiv pentru soia, sfeclă, orez şi hamei, fiind emise deja şi primele ordine de plată.

 

„La soia cuantumul este 269,06 euro/ha. Suprafaţa de referinţă de la care s-a plecat a crescut, iar acum după toate verificarile administrative, am ajuns la 110.000 hectare cu soia, de aceea am ajuns la acest cuantum cu care au plecat deja ordinele de plată. La orez avem 649,43 euro/ha, la hamei 584,17 euro/ha, iar la sfecla de zahăr a crescut cuantumul la 786,3 euro/ha”, spun reprezentanţii APIA. Iniţial, la soia, cuantumul prevăzut era de 325 de euro pe hectar, dar pentru o suprafaţă mai mică, de numai 90.000 de hectare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.