Expoziţiile finale ale proiectelor eTwinning ,,Art Cafe” şi ,,Art Autograph”

255
Liceulul Teoretic ,,Constantin Şerban” Aleşd,

Săptămâna aceasta s-au încheiat încă două proiecte eTwinning desfăşurate în cadrul Liceului Teoretic ,,Constantin Şerban” Aleşd, coordonate la nivel local de către prof. de Educaţie plastică Debreczeni Monica.

Proiectele intitulate ,,Art Cafe” şi ,,Art Autograph” s-au finalizat cu expoziţii de creaţii plastice şi obiecte decorative realizate de către elevii claselor: VI D, VII D, VII E şi VIII E.

Scopul proiectului ,,Art Cafe” a fost, ca elevii să înțeleagă alte culturi ale ţărilor partenere prin intermediul artei, a artelor decorative şi a artei moderne.
Cele două proiecte au durat 6 luni şi s-au desfăşurat în perioada ianuarie-iunie 2019. Activităţile şi temele parcurse s-au realizat lunar, conform planului proiectului elaborat de către propunători. Lucrările plastice au fost create atât în timpul orelor de curs, cât şi în cadrul opţionalului ,,Atelierul fanteziei”. Activităţile lunare s-au finalizat cu mici expoziţii realizate la nivel de clasă, iar produsele finale s-au distribuit spre vizionare sub formă de poze şi filmuleţe video în aşa numitul Twinspace, pagina principală a proiectelor.

Săptămâna aceasta a avut loc diseminarea celor două proiecte la nivel de şcoală prin realizarea expoziţiei finale în holul liceului. S-au expus cele mai semnificative creaţii plastice şi obiecte decorative realizate în această perioadă. Elevii şi-au putut admira creaţiile plastice şi au vizionat secvenţe din activităţile lor sub formă de fotografii şi filmuleţe audio-vizuale.

Proiectul ,,Art Cafe” a obţinut până în prezent 2 titluri de ,,Proiectul lunii” obţinut de către partenerele din Turcia, prin prof. Ayșegül Eskitaș şi Ucraina, prin prof. Nataliia Vysochynska.

“În curând vom aplica şi noi pentru evaluarea proiectelor la nivel naţional aşteptând cu nerăbdare rezultatele”, a precizat, prof. de Educaţie plastică Debreczeni Monica.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.