5.3 C
Aleşd
vineri, 1 decembrie 2023
 

Defileul Crișului Repede se sufocă cu sticle din plastic, cutii, și gunoaie de tot felul

O simplă plimbare pe malul Crișului dezvăluie un râu murdar în care gunoaiele aruncate, atât de către turişti cât şi de către localnici, sunt purtate de ape. Sute de pet-uri, deșeuri textile, pungi de plastic și chiar material lemnos dau impersia unui covor împânzit de gunoaie.

- Publicitate -

Din felul în care acestea tronează pe cursul de apă, Crișul Repede pare să fie mai mult o scurgere de dejecţii decât un curs de apă.

Cu toate că oferă o priveliște care te lasă cu o imagine dezolantă și un gust amar, pe mijlocul albiei râului s-ar putea face chiar o statistică despre berea preferată a românilor.

Întrebată de ce se întâmplă lucrul acesta, Anca Mihociu, purtător de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă(ABA) Crișuri, a spus că principala cauză o reprezintă refuzul oamenilor de a încheia contracte cu firmele de colectare a deșeurilor: „Deși există contracte de ridicare a deșeurilor, oamenii nu aleg această variantă, ci preferă să își depoziteze gunoaiele pe malul Crișului. De asemenea, turiștii sunt și ei o cauză, cu atât mai mult cu cât în acea zonă de defileu nu există o pubelă sau un loc de depozitare a mizeriei”.

Situația Crișului plin de gunoaie este deranjantă și pentru ABA Crișuri, „Din păcate nu este o problemă la nivel local, este o problemă națională care ne supără și ne schimbă sectorul de activitate. Noi, Apele Române, nu  ne ocupăm de partea de salubrizare.”

Sursa: Continuare Bihon.ro

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,462FaniÎmi place
1,747CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI