Declarații despre cazul de coronavirus de la spitalul din Aleșd (video)

2721
Todoca Ioan
Foto ©️ AlesdOnline

Primarul de Aleșd Ioan Todoca și directorul spitalului din localitate, Florin Creț au spus, în conferință de presă, că pacientul (70 ani) a venit în 26 martie la spitalul din Aleșd, cu pneumonie trenantă.

A fost transferat la secția de tuberculoză, dar a doua zi starea lui s-a agravat și a fost trimis la Oradea. Apoi, a spus directorul Creț s-au luat măsuri și au fost trimiși în izolare: 2 medici, 14 asistenți, infirmiere și îngrijitori. Din 16 persoane izolate, cu teste făcute cu aparatul PCR, sunt gata 12 rezultate, toate negative. Septuagenarul a intrat în contact pacienți cu tuberculoză, iar Creț a precizat că doar la un singur pacient testul e neconcludent și se va reface, la toți ceilalți ieșind rezultate negative. Managerul Creț a subliniat că în spitalul de la Aleșd sunt și echipamente și materiale de prevenție.

Starea septuagenarului s-a agravat, a fost transferat la secția de tuberculoză a spitalului din Aleșd, iar a doua zi, a fost adus la secția de reanimare a Spitalului „Dr. Gavril Curteanu ”, destinat tratării cazurilor de coronavirus.

Primarul de Aleșd, Ioan Todoca și directorul spitalului din localitate, Florin Creț, au spus, în conferință de presă susținută luni la ora 18:30, că pacientul (70 ani) a venit în 26 martie la spitalul din Aleșd, cu pneumonie trenantă. A fost transferat la secția de Tuberculoză, dar a doua zi starea lui s-a agravat și a fost trimis direct la Oradea.

Luni spre seară, starea septuagenarului internat la ATI – Curteanu era critică, dar cu funcții vitale stabile.

Vezi mai jos conținutul integral al declarației de presă!

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.