23.1 C
Aleşd
miercuri, 12 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Centrul de Zi Pentru Persoane Vârstnice din Aleșd

Astăzi 3 mai 2016 la cantina sociala din Aleșd varstnincii care frecventeaza Centrul de Zi din Aleșd au servit tradiționala masa de paște.
Centrul gazduieste zilnic un numar mediu de 50 de persoane vârstnice carora le pune la dispozitie o mare varietate de modalitati de petrecere a timpului, într-un mediu extrem de primitor si calduros. Cel mai important este faptul ca acest Centru reprezinta unica alternativa a vârstnicilor din Alesd de a socializa și de a  duce o viata sociala sanatoasa, activa si autonoma.

Tradiția meselor festive oferite de primăria orașului Aleșd, cu ocazia Marilor Praznice creștin – ortodoxe, Crăciun și Paște, se desfășoară de peste 10 ani. Așa cum a reiterat d-l Cociorva Gheorghe, șef serviciu social din primărie, în preambulul mesei tradiționale de Paște, aceste mese creștinești și întâlniri între autoritățile locale și seniorii orașului vor continua și în viitor indiferent de schimbările ce vor avea loc la conducerea primăriei. În cuvântul său, plin de emoție și sinceritate, Zeno Țipțer primarul orașului, a făcut un scurt bilanț referitor la grija pe care a acordat-o primăria persoanelor de vârsta a treia, concretizată în înființarea Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice dotat cu tot felul de servicii medicale și de recuperare fizică, consiliere psihologică, activități recreative și de relaxare. Este un model de bune practici susținut integral de primărie , apreciat la nivel județean și național. Ne mândrim cu faptul că orașul Aleșd a fost nominalizat în doi ani la rând la nivel de țară pentru aceste realizări. Cu ocazia „Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială” la secțiunea „Persoane Vârstnice”, desfășurată la București în primăvara acestui an, d-l Cociorva Gheorghe, șef serviciu social din primărie, artizanul direct al activităților de sprijin și asistență socială a persoanelor vârstnice, a obținut locul I pe țară, plachetă și diplomă de excelență, Trebuie menționat faptul că aceste deosebite realizări au fost posibile printr-o implicare profesională de excepție, coroborată cu cea sufletească, cu dragostea și respectul față de cei care la timpul lor au contribuit la dezvoltarea și progresul acestei urbe. Prezenți la eveniment au fost și d-nii Ioan Todoca, candidat la funcția de primar la alegerile din 5 iunie și d-l Motoca Sorin candidat pe lista de consilieri județeni. D-l Ioan Todoca fiind „provocat” de cei prezenți, a asigurat asistența că în cazul alegerii sale ca primar, va continua acest demers social, în sprijinul bătrânilor și pensionarilor pentru care are un respect deosebit, dezvoltând aceste servicii, pentru a face „bătrânețea și suferințele ” mai ușoare. Înainte de servirea mesei, într-un glas cei 120 de meseni , au cântat „Cristos a Înviat din morți”. O masă îmbelșugată , cu mâncăruri tradiționale de paște, la care n-au lipsit ciorba și tocănița de miel, stropite din belșug cu vin și nelipsiții cozonaci, a fost apreciată de cei prezenți. Cuvinte de mulțumire și stimă , aprobate cu aplauze au fost adresate de cei prezenți, d-lui Zeno Țipțer, care își încheie mandatul de primar, după 16 ani de cârmuire a orașului, timp în care au avut loc mari transformări ce vor fi consemnate în biografia urbei , împreună cu numele autorului. „Sunt mândru de ce am realizat și părăsesc această funcție cu fruntea sus”
Nicu Răcuciu

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,670FaniÎmi place
1,735CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI