„CÂND OMUL SFINȚEȘTE LOCUL”

2638
Donare sânge Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline

Miercuri 19 februarie, la Aleșd a avut loc o acțiune umanitară de donare de sânge. La solicitarea conducerii Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” un echipaj de la centrul de Transfuzie Oradea, condus de d-na dr. Simona Babău și d-na psiholog Beatrice Leahu, sau deplasat la Aleșd pentru a veni în sprijinul donatorilor voluntari. Acțiunea a fost inițiată de colectivul de profesori de la C.T „Alexandru Roman”, pentru a veni în ajutorul colegei lor aflată în suferință. 

O intensă acțiune de popularizare prin mijloace mass – media și nu numai, au creat un puternic sentiment de solidaritate umană față de un semen ce are mare nevoie de ajutor. Empatizând cu d-na profesoară, cunoscută prin înaltul profesionalism didactic, un mare număr de voluntari, elevi, profesori și alte categorii sociale sau prezentat la Centrul de Recoltare provizoriu de la Spitalul Orășenesc Aleșd, pentru acest gest umanitar.

Sau prezentat 135 de voluntari, reușind să îndeplinească condițiile de donare doar 80 de persoane. Personalul medical prezent a rămas puternic impresionat de numărul mare de donatori, mulți la prima donare, afirmând că la acțiunile de donare organizate periodic se prezintă doar 40 – 50 de donatori.

Printre donatori am remarcat un grup de pompieri și unul de polițiști, precum și multe persoane din zonă. Această acțiune este un alt exemplu de solidaritate umană, de promtitudinea cu care răspunde societatea civilă, în comparație cu interesul și implicarea instituțiilor abilitate.                                    

“Astăzi, 19 februarie, Spitalul Orășenesc Aleșd, a găzduit centrul de Transfuzie din Oradea, pentru campania umanitară „Un  strop de sânge, o șansă la viață” organizat pentru colega noastră d-na prof. Ana Mihaela Cadleț. Am rămas impresionată de promtitudinea colegilor directori de la Colegiul Tehnic Vadu Crișului, Liceul Teoretic „Constantin Șerban” Aleșd, Școala gimnazială Măgești și a profesorilor de la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” etc. elevi și cadre didactice, părinți, oameni de omenie, cu suflet deosebit, cu dragoste față de aproapele lor, pentru implicare și dăruire. Acțiunea a fost promovată la Oradea și Cluj și susținută de profesori și elevi. Pin această campanie, aleșdenii au arătat că fără fapte de generozitate în ajutorarea semenilor nu se poate dezvolta o societate sănătoasă și solidară. Vă mulțumesc pentru tot ajutorul pe care n-i l-ați oferit”, a precizat, Director, prof. ing.Vasile Valeria pentru AlesdOnline

 
Nicu Răcuciu
Prof. Nicu Răcuciu este absolvent al Universității Babeș - Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie - filozofie. A cochetat cu ziaristica încă din anii de dăscălie. A devenit ziarist profesionist după anii 89, când a putut să-și exprime în scris gândurile, fără cenzură. Este membru fondator al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, Filiala Bihor, în cadrul căreia își desfășoară o bogată activitate. În calitate de ziarist profesionist a colaborat cu mai multe publicații: Informația de Vest, Crișana Plus, Tribuna Învățământului, Cotidianul Crișana etc. În anii 2001 - 2002 a fost redactor șef al publicației „Noua Gazetă de Aleșd„. În prezent este colaborator si redactor permanent al publicației AleșdOnline. Până în prezent în mapa sa profesională se află peste 5.000 de articole publicate. Prin informațiile și materialele publicate respectă deontologia profesională aducându-și aportul la bunul mers al vieții economice, sociale, culturale și sportive din Aleșd, Bihor și nu numai.