Campionat local de Tenis de masă – Parohia Orotodoxă Tinăud

429

Parohia Ortodoxă Română Tinăud, în cadrul programului pentru tineret, „Lumină din Lumina Ta”, a organizat, vineri, 30.09.2022, un turneu local de tenis de masă. Evenimentul a avut loc la Căminul Cultural din Tinăud și s-a bucurat de participarea a 16 tineri cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani. Participanții s-au duelat între ei pentru a-și arăta talentul și priceperea dar și pentru a da un exemplu pozitiv în ceea ce privește necesitatea activităților fizice și a corpului sănătos. 

 

Preotul paroh, Laurențiu Florin Brîndaș, ne spune că „ în ciuda etichetelor negative puse asupra tinerilor din zilele noastre, acești copii ne dau speranțe că au înțeles cât de important este un corp sătătos pentru a putea găzdui o minte sătătoasă. Într-adevăr, tehnologia și mediul informatic îi fascinează și îi captează pe copii dar astăzi, prin acest eveniment minunat, vrem să le arătăm tuturor faptul că nu doar asta contează pentru ei. Competiția, dorința de afirmare a potențialului, mișcarea în comun, sunt stimuli care îi pot scoate pe copii cu ochii din fața calculatoarelor și a telefoanelor. Toate își au rostul lor, școala, studiul individual, cunoașterea mediului virtual, rugăciunea, dar, nu trebuie să trecem cu vederea sportul și activitățile fizice, iar acești copii, sunt un exemplu viu, care dărâmă etichetele negative generalizate care încearcă să dărâme această generație ce crește atât de frumos sub ochii noștrii”.

Din cei 16  participanți, podiumul a fost ocupat de:

Locul I – Bonce Andrei – Tinăud

Locul II – Ardelean Titus – Aleșd

Locul III – Ghilea Șerban – Tinăud

Cei trei câștigători au fost răplătiți motivațional cu Diplome și premii în bani iar toți ceilalți, pe lângă dimplome, vor beneficia de o excursie gratuită, cu caracter religios-istoric, în județul Hunedoara, pentru a se bucura de alte momente plăcute petrecute împreună, alături de toți ceilalți copii înscriși în programul „Lumină din Lumina Ta”, desfășurat în cadrul Parohiei Ortodoxe Tinăud.

De asemenea, preotul comunității ortodoxe din Tinăud ne spune că: „acest eveniment, aflat acum la prima ediție, se va bucura cu siguranță și de alte momente, atât pentru tineri cât și pentru cei care, numindu-se seniori, doresc să retrăiască bucuriile copilăriei”.  

 

Urmărește-ne și pe Google News