Buletin Informativ IPJ Bihor – 14.06.2016

714

ADMINISTRATOR DE FIRMĂ BĂNUIT DE EVAZIUNE FISCALĂ,
REȚINUT DE POLIȚIȘTII BIHORENI

 

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au reținut un administrator de firmă bănuit că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 749.000 lei prin evaziune fiscală.

Luni, 13 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă un bărbat de 47 de ani, din localitatea Aleșd, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bihoreni de investigare a criminalității economice îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 2008 – 2012, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în Aleșd, ar fi evidențiat în documentele contabile ale societății operațiuni comerciale fictive, respectiv achiziții de bunuri de la șase societăți comerciale cu comportament tip “fantomă” din județele Satu Mare, Dolj, Galați și Arad, în vederea sustragerii societății de la îndeplinirea obligațiilor fiscale către bugetul de stat.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului de stat este de 749.019 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Marți, 14 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor îl vor prezenta pe acesta la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat bugetului de stat.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.