25.3 C
Aleşd
miercuri, 24 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Atmosferă de Crăciun în școala mea

Nașterea Domnului este precedată în fiecare an de o perioadă de regăsire… regăsirea celuilalt, dar mai ales regăsirea sinelui. După un an de alergătură oarbă spre scopuri materiale, ne oprim puțin și privim în jurul nostru. Ne facem timp și pentru ceilalți și le observăm nevoile. Apropierea Crăciunului ne deschide ochii, dar mai ales inima, și devenim mai altruiști. Ne place să dăruim și să primim în schimb un zâmbet. În preajma Crăciunului ne aducem aminte și de noi înșine. Postul care precede Marele Eveniment ne învață lecția de cumpătare, de umilință, de iertare, de iubire. Și sufletul care a trecut printr-o astfel de lecție așteaptă Nașterea Pruncului cu speranță unui nou început.

Toate acestea nu se învață din manuale. Să fii OM înveți trăind printre oameni și pentru oameni. De aceea, programele școlare sunt mereu completate prin activitățile extracurriculare care lasă mai multă libertate și profesorului, dar și elevului să facă ceea ce le place.

Proiectul Ready to help, adună oameni care se bucură unii de alții, oameni care își doresc să ajute alți oameni. Proiectul a debutat anul acesta la
Colegiul Tehnic “Alexandru Roman” din Aleșd cu activitatea ,,Atmosferă de Crăciun în scoala mea,,.  Timp de două săptămâni, elevii școlii au reușit să creeze atmosfera specifică lunii decembrie, atmosferă cu care întâmpinăm marile sărbători ale sfârșitului de an. Pentru Nașterea Domnului ne pregătim cu liniște în suflet, cu câte un gând bun, urmat poate de o faptă bună. Sufletele se purifică de patimi și se lasă încărcate cu iubire, în timp ce casele care se lasă învăluite de strălucirea decorațiunilor. “Atmosfera din case am dorit să o aducem în fiecare clasă a școlii noastre. Cei mici au dat startul pregătirilor. Căsuțe de turtă dulce, globuri personalizate, felicitări, brăduți, desene, picturi, decorațiuni, mesaje care transmit semnificația Crăciunului, toate acestea au dat școlii noastre culori de sărbătoare. La această atmosferă au contribuit și clasele de gimnaziu și de liceu”, a precizat doamna director adjunct Carmen Hodișan, coordonator al proiectului Ready to help.

Jurizarea sălilor a avut loc vineri, 17 decembrie 2021. Punctajul s-a acordat după criterii precum: creativitate, bun-gust sau simț estetic. Unele clase s-au evidențiat prin diversitatea și mulțimea decorațiunilor, altele prin mesajul transmis sau prin globul personalizat,  iar alții au desenat foarte frumos. Toți elevii au creat o lume de poveste, povestea Crăciunului. Au primit în schimb aprecierea echipei Ready to help care le-a acordat, în cadrul spectacolului de colinde din 21 decembrie, diplome și premii (cărți și calendare).

“Așa cum am menționat, am avut și un spectacol de colinde. În curtea liceului, sub un soare cu dinți, lângă brad, s-au adunat colindătorii. Elevii claselor primare și gimnaziale au interpretat colinde dragi, precum: Noi umblăm a colinda, Poveste de Crăciun, Clopoței, clopoței, Sus la poarta Raiului, Iată, vin colindători!, E Crăciun chiar acum, Inima va cânta, Am plecat cu colindatul, Astăzi S-a născut Hristos!, Pe strada din Viflaim, O, ce veste minunată!, Jingle bells, Feliz Navidad, Azi, în prag de sărbătoare.

Nu au lipsit de la spectacol Alexandra Măduța și Andrei Buzaș, elevi deja cunoscuți pentru vocea lor. Apoi și-a făcut debutul eleva Adina Opre din clasa a IX-a B care ne-a convins că, prin iubire, everyday is Christmas“, a mai spus doamna director adjunct.

Sceneta Moș Crăciun pe Instagramscrisă și regizată de doamna profesor Carmen Dios și interpretată de nouă elevi din clasa a X-a B, i-a îndemnat pe cei prezenți să vadă adevărata semnificație a Crăciunului: omul este o ființă spirituală care are șansa renașterii prin credință. Atracțiile timpurilor moderne, strălucirea exterioară, brandurile și superficialitatea ne fac personaje dintr-un story greșit. Fericirea omului vine dintr-o iesle sărăcăcioasă, nu de pe Instagram.

Crăciunul înseamnă compasiune, blândețe și smerenie, prin gesturi de iubire. Crăciunul lărgește inima, o deschide la dăruirea de sine. Astfel, echipa Ready to help și-a mai dus o dată la îndeplinire menirea: prin donațiile elevilor și prin sprijinul Asociației de părinți Pro Didactium Alexandru Roman, a sprijinit financiar o familie a cărei casă a fost distrusă într-un incendiu.

Hristos s-a născut!  

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,932FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI