Proiectul „Atelierele Holcim” au debut simultan în Aleşd şi Câmpulung

583

Proiectul „Atelierele Holcim” au debut simultan în Aleşd şi Câmpulung, în Săptămâna Altfel: 18 – 22 aprilie 2016. La proiect au lua parte 29 de elevi de la clasa a IX-a C de la Colegiul Tehnic Câmpulung şi 26 de elevi de la clasa a IX-a F de la Colegiul Alexandru Roman din Aleşd. Programul se va derula pe parcursul a 4 ani, din clasa a IX-a până în semestrul 1 al clasei a XII-a, oferind astfel adolescenţilor o dezvoltare complementară educaţiei formale, cu impact pe termen lung.În prima zi, elevii au facut cunoştinţă şi au aflat mai multe despre Holcim si despre amprenta activitatii companiei pe piata, ca urmare a prezentei de peste 18 ani in Romania.

 

Elevii au afla mai multe despre cum sa isi valorifice mai bine talentele si cum sa reuseasca sa isi modeleze aspiratiile in cariera in functie de pasiunile lor. Angajaţi ai Holcim au povestit despre cum erau ei în liceu și cum și-au ales meseria pe care o au în prezent.

Urmează perioada de practică de două săptămâni, derulată sub îndrumarea mentorilor Holcim, la care vor lua parte două grupe a câte 16 elevi. Aceştia vor descoperi ce înseamnă să lucrezi într-una din cele mai performante și sustenabile fabrici de ciment din lume şi ce abilităţi sunt necesare pentru a profesa în domeniul tehnic.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.