APEL UMANITAR!

239

Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea a făcut luni dimineața un apel către bihoreni, stocurile pe grupele de sânge B Negativ și B pozitiv sunt pe „ROSU”. Șansa bolnavilor aflați în stare critică stă în noi, donatorii de viață! Vă așteptăm să donăm viața împreună”, este mesajul transmis.

 

Poti dona sange daca:

  • Ai varsta intre 18 – 60 ani
  • Ai greutatea intre 50 – 100kg femeile si 60 – 110kg barbatii
  • Nu ai consumat alcool cu cel putin 24 de ore inaintea donarii
  • Nu ai avut interventii stomatologice sau chirurgicale in ultimele 6 luni

Este interzisa orice donare sange, daca:

  • Suferi sau ai suferit de: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, bruceloza, HIV, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, boli de tiroida, hipotensiune, hipertensiune, anemie
  • Esti insarcinata, alaptezi sau esti in perioada menstruala.
 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.