Aleşdul iese din scenariul roșu. Rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 3 la mie

2431
Alesd
Foto ©️ photoedit.ro

Potrivit unui document intrat în posesia AlesdOnline, azi 21 noiembrie 2020, cea mai mare incidenţă a cazurilor Covid-19 din judetul Bihor se înregistrează în comuna CAMPANI (15,91 cazuri la mia de locuitori). În topul răspândirii virusului urmează Sântandrei cu o rată de incidenţă de 9,28 cazuri la mia de locuitori. Următoarele UAT-uri sunt Tarcaia (9,25) şi Oșorhei (7,37) urmate de municipiul Oradea (7,23).

Celelalte UAT-uri în „scenariul roşu” sunt: SAMBATA, BOIANU MARE, PALEU, MARGHITA, ABRAMUT, CARPINET, TULCA, SACADAT, SALARD, CEFA, LUNCA, SALONTA, SUPLACU DE BARCAU, CEICA, VIISOARA, CHISLAZ, STEI, NOJORID, BEIUS, PIETROASA, CURTUISENI, SANMARTIN, NUCET, MAGESTI, DERNA, BORS, COCIUBA MARE, GIRISU DE CRIS, BRUSTURI, BATAR, TAUTEU, CETARIU, VASCAU, SPINUS, ABRAM, BULZ, COPACEL, AUSEU, BALC, TILEAGD, CAPALNA, BIHARIA, POPESTI, BUNTESTI, CURATELE, VADU CRISULUI, TINCA, AVRAM IANCU, CRISTIORU DE JOS, SARBI, ROSIORI, SACUENI.

Cele mai importante măsuri de sănătate publică care se aplică în localitățile unde incidența este mai mare decât 3 cazuri/1.000 locuitori:

– Este interzisă activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior, dar este permisă funcționarea teraselor deschise și livrarea la domiciliu;

– Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc;
– Sunt interzise activitățile cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte. 

Lista actualizată cuprinde și 44 de localități în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor a fost mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Acestea sunt: Gepiu, Tarcea, Sâniob, Bratca, Budureasa, Valea lui Mihai, Aleșd (2,64), Pocola, Pomezeu, Olcea, Mădăras, Ciumeghiu, Ineu, Rieni, Aștileu, Lugașu de Jos, Țețchea, Diosig, Șimian, Drăgănești, Șoimi, Buduslău, Holod, Tămășeu, Lazuri de Beiuș, Toboliu, Borod, Hidișelu de Sus, Lăzăreni, Finiș, Șuncuiuș, Căbești, Vârciorog, Uileacu de Beiuș, Remetea, Dobrești, Sânnicolau Român, Roșia, Răbăgani, Șinteu, Cherechiu, Drăgănești, Sălacea, Husasău de Tinca.

Dintre măsurile care se aplică în aceste localități:

– Activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și este limitată la intervalul orar 06.00-21.00;

– Activitatea cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, precum și a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului;

– Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

Vezi mai jos numărul de cazuri și rata de infectare pentru fiecare localitate:

[embeddoc url=”https://www.alesdonline.ro/wp-content/uploads/2020/11/2020.11.21-Incidenta-cumulata-pe-2-sapt.pe-UAT-1.pdf”]

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.