A fost semnat contractul de execuție pentru reabilitare, modernizarea și dotarea noului Ambulator de Specialitate al Spitalului Orășenesc Aleșd.
Până la semnarea contractului Administraţia din Aleşd a încercat să determine Ministerul Justiţiei să preia imobilul, pentru a funcţiona acolo Judecătoria. Primarul Todoca a încercat apoi să îl facă funcţional, printr-un proiect depus prin Programul Operaţional Regional, dar proiectul a fost inclus doar în lista de rezervă. Vestea finanţării a venit în anul 2022 de la Compania Naţională de Investiţii, iar acum primarul anunţă că a semnat contractul de execuție pentru reabilitare, modernizarea și dotarea lui.
„Un vis implinit, azi a fost semnat contractul de execuție a lucrări: „CRESTEREA ACCESIBILITĂȚII SERVICIILOR AMBULATORII IN ORASUL ALESD”, lucrare prin care sediul fostei Bănci Agricole se transformă în Ambulator de Specialitate al Spitalului Alesd. Mulțumesc pe aceasta cale
Domnului ministru, Cseke Attila, pentru susținere,
Domnului viceprimar, Kajanto Paul, pentru perseverența cu care a muncit la acest proiect,
Domnului Pantea Bogdan, administrator public al orașului, cel care s-a ocupat de scrierea proiectului. Dacă totul decurge normal în 2-3 săptămâni vor începe lucrările. Valoarea proiectului este 30.000.000 lei+TVA”, spune primarul Ioan Todoca.
Ministrul dezvoltării, dl. Cseke Attila a subliniat importanța acestei investiții prin care se va crește calitatea serviciilor medicale în zona Aleșdui, o dorință veche a comunității locale.
Astfel, proiectul vizează reabilitarea și dotarea clădiri în vederea creșterii calității serviciilor medicale și a gradului de accesibilitate a populației deservite la standardele impuse de normele europene.
Clădirea de pe str. Bobâlna, nr. 23-25. va suferi intervenții privind consolidarea elementelor și ansamblului structural (inclusiv șarpanta și sistemul de hidro-izolație, respectiv termoizolație a acoperișului de tip terasă), desfaceri și recompartimentări interioare sau lucrări reabilitare termică.
De asemenea se va interveni în cazul instalațiilor de încălzire, climatizare și ventilare, electrice și sanitare și se va monta un sistem de automatizare și control.
Noua clădire va avea laborator de analize, zonă de radiologie prevăzută cu computer tomograf, aparat de radiologie şi mamograf, compartiment de recuperare şi balneologie, cabinete de medicină internă, pediatrie, ginecologie, chirurgie, neurologie, psihologie, oftalmologie, psihiatrie, diabet, endocrinologie, cardiologie şi ORL.
Viitorul ambulatoriu va fi dotat cu un ascensor panoramic pentru 8 persoane, un sistem energetic cu panouri fotovoltaice, aparat de electrocardriografe, aparat Dexxa necesar pentru evaluarea densităţii osoase, un exoftalmometru pentru endocrinologie, holtere EKG şi TA, inclusiv un fierăstrău electric folosit în amputaţii ortopedice.