9 localități din Bihor în SCENARIUL ROȘU! Aleşdul se apropie din nou de o incidență de 3 cazuri la mia de locuitori

3519
În Bihor, 9 localități se află în scenariul roșu, cu restricții în domeniul HoReCa, după ce incidența noilor cazuri COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori.

Localitățile aflate în scenariul roșu sunt: Lazuri de Beiuș, Măgești, Sântandrei, Viișoara, Vadu Crișului, Chișlaz, Pocola, Nucet și Boianu Mare.

În aceste UAT-uri (unități administrativ-teritoriale), restaurantele și cafenele nu pot funcționa la interior, iar activitatea operatorilor de jocuri de noroc, a cinematografelor și instituțiilor de teatre sau concerte este interzisă.

Potrivit statisticilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bihor, alte 29 de localități din județ se află în scenariul galben, cu o rată de infectare cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori.

Printre localitățile în scenariu galben se află Aleșd (cu o incidență a noilor cazuri de 2,11 la mie), Oradea (2,81), Beiuș (1,94), Ștei (1,73) și Marghita (1,53).

Potrivit reglementărilor referitoare la restricțiile HoReCa, în aceste localități activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior este permisă, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, și este limitată la intervalul orar 6:00 și 23:00. Cinematografele, instituțiile de spectacole și/sau concerte și operatorii licențiați în domeniul jocurilor de noroc pot desfășura activități cu publicul fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Vezi mai jos numărul de cazuri și rata de infectare pentru fiecare localitate:

[embeddoc url=”https://bh.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/21/2021/01/Incidenta-cumulata.pdf” viewer=”google”]
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.