34 metri cubi de cherestea și lemne de foc fără documente legale au fost confiscați de polițiștii bihoreni în acțiune, la sfârșit de săptămână

443

Duminică, 18 aprilie a.c., la ora 02.30, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Aleşd, polițiștii din Aleşd au depistat un bărbat de 45 de ani, din comuna Brusturi, în timp ce transporta cu un autocamion 12 metri cubi de cherestea din brad, fără documente de provenienţă.

 

Materialul lemnos, în valoare de 5.169 lei, a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Aleşd, iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

De asemenea, polițiștii Compartimentului Delicte Silvice – Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat în trafic, pe raza municipiului Oradea, reprezentantul unei societăți comerciale cu sediul în Oradea, în timp ce trasnporta
20 metri cubi de lemne de foc, specia fag.

În urma verificării documentelor s-a constatat că datele menționate cu privire la specia transportată nu corespundeau cu realitatea.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Totodată, vineri, 15 aprilie a.c., la ora 19.00, pe raza localității bihorene Tinăud, polițiștii de ordine publică din Aleșd au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din Aleșd, în timp ce transporta cu o căruță 2 metri cubi de material lemnos, specia fag, fără documente de proveniență și transport.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Aleșd.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.