Ziua Limbii Slovace la Aleșd

520

Ziua Limbii Slovace este sărbătorită în țara noastră la data de 25 mai. Cu această ocazie, în toate localitățile în care trăiesc membri ai comunității slovace, au loc manifestări culturale dedicate acestei sărbători.

 

Propunerea legislativă a fost inițiată de deputatul Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România (UDSCR), Merka Adrian Miroslav, care susținea că „o națiune există, în primul rând, datorită limbii”.

La Alesd ziua este marcată printr-o acțiune a membrilor organizatiei  care va avea loc la sediul organizației locale UDSCR ALESD situat pe Strada Ciocarliei Nr.8 CLA 2.din Aleșd.
Se vor organiza activități extrem de interesante: dezbateri pe tema limbii materne, ateliere de lectură și creație, concursuri de recitări,expoziții de carte sau desene, expoziții de costume și obiecte tradiționale, vizionare de filme,prezentări de obiceiuri și tradiții, a declarat Președintele Organizației Locale UDSCR ALESD ADRIAN FORA.

Decretul privind promulgarea legii privind instituirea Zilei Limbii Slovace a fost promulgat de președintele României, Traian Băsescu, la 20 octombrie 2014, legea nr. 142/2014 fiind adoptată de Parlamentul României la 21 octombrie 2014 și publicată în Monitorul Oficial la 23 octombrie 2014.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.