1 Septembrie, este Ziua Națională a Slovaciei

883

Astăzi, 1 Septembrie, este Ziua Națională a Slovaciei.

 

Slovacia / Slovensko are suprafaţa de 48845 kmp, capitala Bratislava, e cu o oră diferenţă în fusul orar faţă de România şi utilizează ca monedă Euro. Ziua Constituţiei, 1 Septembrie 1992, este Ziua Slovaciei: atunci a fost votată Constituţia de către Consiliul Naţional Slovac. În 3 Septembrie 1992 Constituţia a fost semnată în Sala Cavalerilor din Castelul Bratislava şi a intrat în vigoare la 1 Octombrie 1992. Independenţa Slovaciei – prin separarea din Cehoslovacia de Cehia – a fost la 1 Ianuarie 1993. În prezent, în Slovacia numărul Românilor este mai redus decât numărul Slovacilor în România. Slovacia are deschise în România Ambasada în Bucureşti şi Consulatul Onorific în Salonta si Oradea.

Cu ocazia “Zilei Naționale a Slovaciei” ce este sarbatorita astăzi, 1 Septembrie 2016, AlesdOnline adresează cele mai călduroase urări de sănătate, bucurie și prosperitate, tuturor cetațenilor de naționalitate Slovacă.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.