Ungaria anunță măsuri de relaxare pentru persoanele vaccinate

292

Prim-ministrul maghiar Viktor Orban a anunţat vineri că cei care au primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID vor putea vizita o gamă largă de locuri publice care urmează să fie redeschise în curând, scrie DPA, citat de mediafax.ro.

„Până la jumătatea săptămânii viitoare, vom fi la 4 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză” , a declarat Orban la radioul public.

„Atunci vom pune la dispoziţia celor care au paşaport imunitar o gamă largă de servicii” , a adăugat premierul.

Oricine deţine acest document va putea să revină la viaţa pre-pandemică: poate merge din nou la teatre, cinematografe, grădini zoologice, parcuri sălbatice, circuri, muzee, evenimente sportive şi săli de sport, hoteluri şi restaurante.

Un „paşaport de imunitate” este eliberat oricui a primit cel puţin o doză de vaccin. Documentul de dimensiunea cardului de credit nu conţine nicio informaţie despre vaccinul care i-a fost
administrat titularului, are doar numele persoanei şi alte câteva informaţii personale, alături de data vaccinării.

Ungaria face progrese semnificative în campania sa de vaccinare, în parte deoarece foloseşte vaccinuri făcute de Rusia şi China care nu au fost aprobate. Până în prezent, puţin peste 3,5 milioane de unguri au primit o doză de vaccin, în timp ce aproape 1,5 milioane sunt complet imunizaţi.

Ungaria are o populaţie de puţin sub 10 milioane de oameni.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.