Ungaria a urcat pe primul loc în lume în ceea ce priveşte bilanţul deceselor asociate COVID-19 raportat la numărul de locuitori

910

Spitalele din Ungaria se află sub o presiune uriașă din cauza infecțiilor cu noul coronavirus în creștere. Țara a devenit un punct fierbinte în cel de-al treilea val al pandemiei.

Asemenea altor regiuni, Ungaria a reușit să reducă infecțiile în faza inițială a pandemiei, în martie-aprilie anul trecut, prin măsuri rapide și severe, scrie Reuters. Acum însă, Ungaria a depăşit deja Cehia și a urcat pe primul loc în lume în ce priveşte bilanţul deceselor asociate COVID-19 raportat la numărul de locuitori, scrie mediafax.ro.

Țara găzduiește, de asemenea, numeroase fabrici mari, unde munca de acasă nu a fost posibilă și, de această dată, autoritățile au fost mai reticente în a impune blocaje rapide.

În Ungaria, o țară cu o populație de aproape 10 milioane de locuitori, un total de 18.952 de oameni au murit din cauza coronavirusului.

„Vă cer să faceți tot posibilul pentru a evita infectarea și pentru a evita să mergeți la spital, deoarece spitalele se află sub o povară extraordinară”, a declarat chirurgul Cecilia Muller într-un briefing. Aproximativ 500 de voluntari – studenți din domeniul sănătății și personal calificat din domeniul sănătății – au sărit în ajutorul spitalelor. La începutul acestei luni, aproximativ 4.000 de lucrători medicali au renunțat la sistemul de sănătate publică din cauza reformelor începute de guvernul premierului Viktor Orban.

În timp ce noile infecții din Cehia și Slovacia au început să scadă, Polonia a raportat un număr record de cazuri noi: 30.000. S-au închis teatrele, centrele comerciale, hotelurile și cinematografele, însă alte restricții sunt așteptate înaintea sărbătorilor de Paște.