Masacru în Sri Lanka, în duminică Paştelui Catolic. Cel puțin 185 de persoane au fost ucise

849

Cel puțin 185 de persoane au fost ucise și sute rănite în explozii la biserici și hoteluri din Sri Lanka.

Au fost raportate cel puțin opt explozii. Trei biserici din Negombo, Batticaloa și cartierul Kochchikade din Colombo au fost vizate în timpul slujbei de Paște.

Shangri-La, Kingsbury, Cinnamon Grand și un al patrulea hotel, toate în Colombo, au fost de asemenea lovite.

Deocamdată, nimeni nu a revendicat atacurile.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a reacţionat şi el cu privire la acest masacru. Pe Twitter, şeful statului a condamnat “oribilul atac asupra unor oameni nevinovaţi, în duminica Paştelui” şi a transmis condoleanţe celor afectaţi, invocând şi libertatea religioasă şi de credinţă care trebuie apărată.

UPDATE: Cel mai recent bilant al victimelor este de 207 morti si aproximativ 500 de raniti. Sapte suspecti au fost arestati.

Guvernul din Sri Lanka a decis blocarea temporara a retelelor de socializare pentru a impiedica difuzarea de informatii incorecte si false, informeaza AFP.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, anunţă că nu au fost identificaţi, până acum, români printre victimele atentatelor din Sri Lanka, dar un grup de copii români a fost dus la o unitate militară din zonă.

El spune că orice român are nevoie de ajutor să apeleze la numărul 0094777882539, urmând ca la nivelul ministerului să fie constituită o celulă de criză. Totodată, Teodor Meleşcan a îndemnat cetăţenii români aflaţi în vacanţă în zona atentatelor să îşi scurteze şederea.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.