Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic. Olanda trece în zona galbenă

1720
Vama Borș
Foto ©️ ebihoreanul.ro

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, joi seara, hotărârea numărul 85 prin care a fost actualizată lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Potrivit acesteia, Olanda a trecut pe lista galbenă, ca urmare a creșterii incidenței noilor cazuri COVID-19.

 

Documentul adoptat de CNSU arată că:

-în zona roșie au intrat: Ucraina și Gibraltar;

-în zona galbenă au intrat:

• din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Albania, Botswana, Curaçao,  și Insulele Virgine ale Statelor Unite;

• din zona verde, în urma creșterii incidenței: Olanda, Gabon, Montserrat, Insulele Virgine Britanice și Insulele Turks și Caicos;

– în zona verde au intrat: Elveția, Canada, Iordania, Kazahstan, Andorra, Groenlanda, Polinezia Franceză și Sao Tome și Principe.

Lista cu clasificarea țărilor:

lista-tari-cu-risc-epidemiologic-14-octombrie-2021

Reamintim că persoanele vaccinate sau trecute prin boală nu stau în carantină la revenirea dintr-o țară aflată pe lista roșie. Măsura nu se aplică nici celor cu test negativ, la revenirea dintr-un stat din zona galbenă.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.