Katalin Novak este prima femeie aleasă ca președinte al Ungariei de Parlamentul de la Budapesta 

522

Katalin Novak este prima femeie aleasă ca președinte al Ungariei de Parlamentul de la Budapesta. A fost susținută de Fidesz, partidul de guvernământ.

 

Katalin Novak, fost ministru al Familiei, își va prelua mandatul la 10 mai 2022. Atunci expiră mandatul actualului președinte al republicii, Janos Ader, relatează TION.RO.

Novak a primit 137 de voturi pentru din cele 188 exprimate, dintr-un număr total de 199 de deputați. Candidatul opoziției, Peter Rona, a primit 51 de voturi.

Katalin Novak, susținută de actualul partid de guvernământ, a promis să fie „o bună șefă de stat care să apere familia ca fundament al suveranității”. Totodată, ea a condamnat invazia Rusiei în Ucraina.

Katalin Novak are 44 de ani şi este mamă a trei copii. A fost vicepreședinte al Fidesz, până la congresul partidului din luna noiembrie a anului trecut. Are studii economice, de drept şi administraţie publică, perfecționându-se în Ungaria și Franța. Vorbește engleză, franceză, germană şi spaniolă, iar de-a lungul timpului a trăit în SUA, Germania și Franța.

 

Urmărește-ne și pe Google News