Katalin Novak este prima femeie aleasă ca președinte al Ungariei de Parlamentul de la Budapesta 

511

Katalin Novak este prima femeie aleasă ca președinte al Ungariei de Parlamentul de la Budapesta. A fost susținută de Fidesz, partidul de guvernământ.

 

Katalin Novak, fost ministru al Familiei, își va prelua mandatul la 10 mai 2022. Atunci expiră mandatul actualului președinte al republicii, Janos Ader, relatează TION.RO.

Novak a primit 137 de voturi pentru din cele 188 exprimate, dintr-un număr total de 199 de deputați. Candidatul opoziției, Peter Rona, a primit 51 de voturi.

Katalin Novak, susținută de actualul partid de guvernământ, a promis să fie „o bună șefă de stat care să apere familia ca fundament al suveranității”. Totodată, ea a condamnat invazia Rusiei în Ucraina.

Katalin Novak are 44 de ani şi este mamă a trei copii. A fost vicepreședinte al Fidesz, până la congresul partidului din luna noiembrie a anului trecut. Are studii economice, de drept şi administraţie publică, perfecționându-se în Ungaria și Franța. Vorbește engleză, franceză, germană şi spaniolă, iar de-a lungul timpului a trăit în SUA, Germania și Franța.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.