Italia lovită de fenomene meteo extreme furtuni şi chiar tornade!

812

Italia a fost lovită de fenomene meteo extreme, mai multe furtuni şi chiar tornade provocând victime omeneşti şi distrugeri masive. Autorităţile au decretat Cod Roşu pe aproape toată coasta de sud a Italiei.

În anumite localităţi, apartamentele arată ca după explozie, numeroşi arbori au fost smulşi din rădăcini la Terracina, iar în Viale della Vittoria, un copac a căzut pe o mașină, în trafic, omorând un bărbat și rănind grav un altul.

În Lioni, acoperișurile mai multor centre comerciale a fost luate de vântul puternic şi aruncate pe stradă, iar copaci de mari dimensiuni au fost aruncaţi pe străzi, scrie Presa italiană.

La Veneţia, „aqua alta“ a ajuns la 156 de centimetri, un nivel istoric. Recordul este de 194 de centimeri, fiind atins în noiembrie 1966. Piaţa San Marco a fost inaccesibilă timp de câteva ore, relatează AFP.

„Suntem îngrijoraţi, pentru că situaţia este asemănătoare, dacă nu chiar mai gravă, decât cele cunoscute de Veneţia în 1966 şi în 2010. Terenurile sunt deja suprasăturate de apă, fluviile sunt în creştere şi, din cauza sirocco, marea nu le mai absoarbe“, a spus Luca Zaia, preşedintele regiunii Veneto.

Pompierii au fost nevoiţi să intervină în întreaga Italia, în principal pentru a îndepărta copacii căzuţi.

 

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.