Incendiu la faimoasa catedrală Notre Dame din Paris

493

Un incendiu a izbucnit la faimoasa catedrală Notre Dame din Paris. Cauza nu este încă clară, dar oficialii spun că ar putea fi legată de lucrările de renovare. Imaginile de pe social arată fum în aer, deasupra clădirii gotice de 850 de ani.

Anul trecut, Biserica Catolică din Franța a lansat un apel urgent pentru fonduri pentru salvarea catedralei, care începuse să se prăbușească.

O operațiune importantă este în curs de desfășurare pentru stingerea incendiului, care a izbucnit luni după-amiază.

Primarul de la Paris, Anne Hidalgo, a descris-o drept “un incendiu teribil” și a cerut oamenilor de la fața locului să respecte limitele stabilite de echipajele de incendiu pentru a se asigura că aceștia rămân în siguranță.

Mesaje legate de acest nefericit eveniment sunt postate din întreaga lume. Președintele SUA Donald Trump a postat pe Twitter un mesaj, dar și un sfat pentru pompierii parizieni.

”Este oribil să vezi flăcări atât de mari la Catedrala Notre Dame din Paris. Poate că rezervoare cu apă aruncate din aer ar fi de folos cum. Trebuie acționat cu rapiditate”, a scris Trump.

Conform poliției franceze, nu sunt răniți și nici morți.

Pompierii s-au luptat să salveze edificiul vechi de 8 secole, însă doar structura din piatra pare să fi rămas întreagă.

Flăcările au distrus acoperişul celebrului monument, precum şi partea cea mai înaltă, fleşa, care se înălţa deasupra catedralei, până la 96 de metri înălţime.