Incendiu la faimoasa catedrală Notre Dame din Paris

536

Un incendiu a izbucnit la faimoasa catedrală Notre Dame din Paris. Cauza nu este încă clară, dar oficialii spun că ar putea fi legată de lucrările de renovare. Imaginile de pe social arată fum în aer, deasupra clădirii gotice de 850 de ani.

Anul trecut, Biserica Catolică din Franța a lansat un apel urgent pentru fonduri pentru salvarea catedralei, care începuse să se prăbușească.

O operațiune importantă este în curs de desfășurare pentru stingerea incendiului, care a izbucnit luni după-amiază.

Primarul de la Paris, Anne Hidalgo, a descris-o drept “un incendiu teribil” și a cerut oamenilor de la fața locului să respecte limitele stabilite de echipajele de incendiu pentru a se asigura că aceștia rămân în siguranță.

Mesaje legate de acest nefericit eveniment sunt postate din întreaga lume. Președintele SUA Donald Trump a postat pe Twitter un mesaj, dar și un sfat pentru pompierii parizieni.

”Este oribil să vezi flăcări atât de mari la Catedrala Notre Dame din Paris. Poate că rezervoare cu apă aruncate din aer ar fi de folos cum. Trebuie acționat cu rapiditate”, a scris Trump.

Conform poliției franceze, nu sunt răniți și nici morți.

Pompierii s-au luptat să salveze edificiul vechi de 8 secole, însă doar structura din piatra pare să fi rămas întreagă.

Flăcările au distrus acoperişul celebrului monument, precum şi partea cea mai înaltă, fleşa, care se înălţa deasupra catedralei, până la 96 de metri înălţime.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.