1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Incendiu la Centrala nucleară Zaporijjea, cea mai mare din Europa, situată în sud-estul Ucrainei

Un oficial local a raportat izbucnirea unui incendiu la Centrala nucleară Zaporijjea, cea mai mare din Europa, situată în sud-estul Ucrainei, în contextul atacurilor armatei ruse, informează BBC News.

- Publicitate -

Dmytro Orlov, primarul localităţii Enerhobar, situată în apropierea Centralei nucleare Zaporijjea, a declarat în cursul nopţii că incendiul a izbucnit din cauza “atacurilor continue cu obuze” ale armatei ruse asupra “unităţilor complexului nuclear”.

„O ameninţare la adresa securităţii mondiale”, a adăugat primarul Dmytro Orlov.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a confirmat producerea incendiului şi a cerut armatei ruse să oprească imediat atacurile cu obuze, pentru a permite intervenţia pompierilor.

Armata rusă trage din toate direcţiile asupra Centralei nucleare Zaporijjea, cea mai mare din Europa. A izbucnit deja un incendiu. Dacă va exploda, va fi de zece ori mai mare amploarea decât la Cernobîl. Ruşii trebuie să oprească imediat atacurile, să permită accesul pompierilor şi să instituie o zonă de securitate”, a declarat Dmytro Kuleba, conform cotidianului Le Figaro.
Echipaje de pompieri au intervenit la Centrala nucleară Zaporijjea (Zaporizhzhia), situată în sud-estul Ucrainei, pentru stingerea unui incendiu produs în urma unor atacuri cu obuze atribuite armatei ruse, iar preşedintele SUA, Joseph Biden, a discutat cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

“Pompierii au primit permisiunea de a interveni la Centrala nucleară Zaporijjea”, a declarat Oleksandr Staruh, directorul Administraţiei regionale, citat de agenţia Ukrinform.
Autorităţile ucrainene nu au semnalat modificări ale nivelului de radiaţii în urma incendiului izbucnit la Centrala nucleară Zaporijjea, anunţă Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

Echipaje de pompieri au intervenit la Centrala nucleară Zaporijjea (Zaporizhzhia), situată în sud-estul Ucrainei, pentru stingerea unui incendiu produs în urma unor atacuri cu obuze atribuite armatei ruse.
“Pompierii au primit permisiunea de a interveni la Centrala nucleară Zaporijjea”, a declarat Oleksandr Staruh, directorul Administraţiei regionale, citat de agenţia Ukrinform. Ullterior, oficialul ucrainean a precizat că a primit asigurări din partea directorului Centralei nucleare că “securitatea este garantată”, explicând, potrivit cotidianului Le Figaro, că a fost afectată o clădire utilizată pentru cursuri de formare a personalului şi un laborator.

De asemenea, Preşedinţia SUA a anunţat că monitorizează situaţia. Preşedintele Joseph Biden l-a sunat pe Volodimir Zelenski pentru a discuta despre incidentul produs la centrala nucleară, informează CNN.- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI