Guvernul slovac vrea sa testeze toate persoanele cu varsta de peste 10 ani

393

Guvernul slovac a aprobat duminica planurile de implicare a pana la 8.000 de membri ai fortelor armate pentru a sprijini operatiunea de testare in masa a populatiei la infectia cu noul coronavirus, transmite Reuters.

Slovacia, tara cu 5,5 milioane de locuitori, vrea sa testeze toate persoanele cu varsta de peste 10 ani, pe parcursul a doua weekend-uri incepand din 30 octombrie, cu ajutorul asa-numitelor teste antigen, care produc rezultate mai rapide, dar sunt mai putin precise decat cele standard RT-PCR.

Deocamdata nu s-a luat decizia daca testele vor fi obligatorii pentru populatie.

Guvernul va lansa o faza pilot in cele mai afectate regiuni la 23 octombrie si a comandat deja in jur de 13 milioane de teste antigen.

Testarea va fi realizata de personalul medical.

Slovacia a inasprit restrictiile antiepidemice, urmarind sa evite noi masuri dure de izolare dupa costurile economice considerabile din trimestrul al doilea.

Prim-ministrul Igor Matovic a afirmat ca participarea masiva la testare va ajuta la evitarea acestei amenintari.

Sambata au fost raportate 1.567 de cazuri noi, dupa ce joi s-a trecut pentru prima data pragul de 2.000 de infectari pe zi.

Bilantul cumulat al cazurilor a ajuns la 29.835, aproape triplu fata de sfarsitul lunii septembrie. Numarul deceselor asociate COVID-19 s-a majorat cu 44 in octombrie, dintr-un total de 92.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.