Guvernul de la Budapesta a prelungit cu încă o lună închiderea granițelor Ungariei pentru cetăţenii străini

1460
Vames Ungaria
 

Guvernul de la Budapesta a prelungit cu încă o lună închiderea granițelor Ungariei pentru cetăţenii străini. Măsura a fost luată în încercarea de a opri creșterea numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Vineri, autoritățile sanitare maghiare au raportat cel mai mare număr de noi cazuri de la începutul pandemiei, 3.286.

Autoritățile de la Budapesta vor să impună, de săptămâna viitoare, și reguli mai stricte, după ce numărul cazurilor pozitive COVID-19 a ajuns, de la începutul pandemiei, la 71.400, din care sunt active 51.761. Astfel, de luni vor fi aplicate măsuri mai severe în utilizarea măştilor, obligatorii până acum în mijloacele de transport, în instituţii, în baruri şi restaurante atunci când clienţii nu consumă.

”De luni va trebui să fie amendaţi cei care nu respectă regulile. Astfel, începând de luni, poliţia va avea dreptul să închidă restaurante şi magazine, are dreptul să propună închiderea evenimentelor sportive şi culturale”, a precizat Viktor Orbán în emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului public de radio Kossuth, potrivit hirado.hu.

Premierul maghiar a mai precizat că se poartă negocieri pentru obținerea unor vaccinuri chinezești și rusești și că la sfârşitul lunii decembrie şi la început de ianuarie se aşteaptă sosirea în Ungaria a primei cantităţi de vaccin anti-coronavirus. În primă fază, în țara vecină vor putea fi vaccinaţi bolnavii cronici și oamenii în vârstă.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.