Franța intră în carantină totală începând de vineri

1960
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Presedintele Emmanuel Macron a anuntat intrarea Frantei in carantina totala, incepand de vineri si pana la sfarsitul lunii noiembrie cel putin. Afacerile non-esentiale vor fi inchise, dar scolile si fabricile vor ramane deschise, a spus seful statului.

Emmanuel Macron a spus ca tara risca „sa fie coplesita de un al doilea val al pandemiei care, cu siguranta, va fi mai dur decat primul”, potrivit BBC.

Macron a subliniat insa ca alte tari europene, precum Spania, Irlanda si Olanda, au luat masuri „mai dure si mai devreme decat ale noastre”. „Scolile vor ramane deschise, munca va putea continua, centrele pentru varstnici vor putea fi vizitate. La fel ca in primavara, veti putea iesi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenta unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer in apropiere de casa”, a spus el.

Valul afectează întreaga Europă ”, subliniază Emmanuel Macron. – Am făcut totul bine? Nu. Dar am făcut tot ce am putut (…). Strategia noastră a fost, având în vedere informaţiile pe care le aveam, cea corectă ”. 

Franţa este „copleşită” de un al doilea val „care va fi, fără îndoială, mai dur şi mai ucigaş decât primul”. Macron spune că are certitudinea că „9000 de pacienţi” vor fi în terapie intensivă la mijlocul lunii noiembrie, aproape de capacitatea totală a serviciilor din Franţa. 

Virusul „afectează toate generaţiile sub forme grave”, insistă şeful statului. Emmanuel Macron subliniază, de asemenea, obiectivul „protejării medicilor”. 

Trebuie să protejăm economia.”. ”Prin urmare, este un echilibru echitabil care trebuie căutat constant”, precizează Emmanuel Macron. „Pentru noi, nimic nu este mai important decât vieţile oamenilor”, spune el. 

”Franţa nu va adopta niciodată strategia imunităţii colective ”. Această opţiune ar duce la un total de aproape 400.000 de decese suplimentare, potrivit şefului statului. 

”Staţi cât mai mult acasă. Avem nevoie de spiritul civic al tuturor”, susţine şeful statului. 

Barurile şi restaurantele vor fi închise ”cel puţin” până pe 15 decembrie. 

Emmanuel Macron speră la un vaccin în vară, preşedintele Republicii evocând previziunile oamenilor de ştiinţă.

Acesta a daugat ca oamenii vor fi nevoiti sa completeze o declaratie pentru a justifica parasirea locuintei, asa cum s-a intamplat si in luna martie.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.